Doorgaan naar hoofdcontent

Ben jij zo'n lampje?


Ben jij een lampje?Als je mensen om me je heen kunt inspireren heb je een rijk leven. Ben jij dat lichtje waar anderen naar opkijken en op af komen?
Ik wil een aantal tips met je delen om anderen te inspireren. Aarzel niet om ze in de praktijk te brengen en zegt het voort. Nederland kan meer inspiratie gebruiken!

Tip 1: Blijf bij jezelf.
Je kunt anderen alleen inspireren als je dingen doet die je zelf echt heel leuk vindt. Als je net doet alsof of omdat het zo hoort/moet, zend je onbewust verkeerde signalen uit. Je zult in dat geval maar weinig mensen echt raken en zelf teleurgesteld raken omdat  het verwachte resultaat tegenvalt.

Als je dingen vanuit je passie doet, maakt het niet uit hoeveel moeite je er voor moet doen of hoeveel resultaat je - op korte termijn - boekt. Het is je passie en dat geeft energie. Dus... volg het! Wat vind je nu echt het leukste om te doen? Volg dat pad en het zal de minste weerstand geven!

Tip 2: Denk groot(s).
Deel je passie met zoveel mogelijk mensen. Begin een blog, houd een lezing of organiseer een event. Slechts een klein percentage mensen wordt echt geïnspireerd. Stel dat dit drie procent is. Dan heb je met honderd volgers slechts drie die jouw licht zien branden. Maar stel je voor dat je duizend volgers hebt of tienduizend, honderdduizend? Dan heb je ineens een platform.
Bovendien gaat deze selecte groep hetgeen jij gedeeld hebt, actief doorspelen aan hun netwerk. Dus hoe meer mensen je bereikt, hoe groter de kans dat je verhalen worden doorvertelt. Impact is kwaliteit maal kwantiteit.

Tip 3: Deel je kennis.
Het mooie van kennis is dat je er zelf niet armer van wordt als je het weggeeft. Sterker nog; je wordt er rijker van. Deel daarom je passie en kennis. Mensen gaan zich verwonderen waarom jij de dingen doet die je doet. Dat zorgt voor aantrekkingskracht.

Tip 4: Wees een voorbeeld.
Weet je nog hoe je als kind tegen volwassenen aankeek? Sommigen (een leraar, sportcoach of je ouders) waren echt een voorbeeld. Ze waren zichzelf, vol vertrouwen en stonden voor iets.
Dat geldt nog steeds. Sta voor iets! Wees geen blaadje dat met de wind meewaait, maar neem een positie in. Mensen willen graag mensen volgen die vóór iets zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tegen iets te zijn. Maar als je wilt inspireren werkt positiviteit aanstekelijker dan je afzetten tegen iets. Mensen willen uiteindelijk een droom en geen hekwerk.

Tip 5: Zet je deur en hart open.
Ik ben de eerste die toegeeft dat dit niet altijd mogelijk is als je het druk hebt. Ik krijg naar aanleiding van mijn artikelen dagelijks een aantal hulpvragen. Als ik overal op in zou gaan, zou ik er een dagtaak aan hebben en dat is niet mijn passie. Wat ik wel graag doe is mensen een zetje in de juiste richting geven als het kan.
Maar heb je de tijd wel, dan raad ik je aan om echt verbinding te maken met anderen. Een koning op een troon is machtig. Een koning tussen de mensen is krachtiger.
Als ik een lezing geef, raken de voorbeelden van de deelnemers mij. Als ik lesgeef, leer ik net zoveel van mijn studenten als zij van mij. Sta open voor verhalen. Vertel je eigen verhaal, niet alleen je successen maar vooral ook je mislukkingen en hoe je daar mee omging. Dat is inspiratie.

Tip 6: Kom je beloftes na.
Mensen gaan graag om met mensen waarvan ze weten waar ze aan toe zijn. Weet je nog hoe het voelde als je als kind iets beloofd werd dat niet nagekomen werd? Kom ze na. En als je twijfelt of je het kunt waarmaken, beloof het dan niet!

Tip 7: Blijf altijd positief.
Verloren klanten, verloren vrienden, verloren liefdes. Iedereen krijgt in zijn leven het nodige over zich heen. Natuurlijk maakt het uit wat er gebeurt. Maar veel belangrijker: hoe ga jij er mee om. Je optimisme zorgt dat je doorgaat. Jouw positieve houding maakt dat je uitstraling hebt. En besef dat als anderen er voor kiezen om niet meer in jouw bus mee te rijden, dat zij iets moois missen.

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb om zelf meer te inspireren.

bron : Fred Krautwurst

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van