Doorgaan naar hoofdcontent

Ben jij zo'n lampje?


Ben jij een lampje?Als je mensen om me je heen kunt inspireren heb je een rijk leven. Ben jij dat lichtje waar anderen naar opkijken en op af komen?
Ik wil een aantal tips met je delen om anderen te inspireren. Aarzel niet om ze in de praktijk te brengen en zegt het voort. Nederland kan meer inspiratie gebruiken!

Tip 1: Blijf bij jezelf.
Je kunt anderen alleen inspireren als je dingen doet die je zelf echt heel leuk vindt. Als je net doet alsof of omdat het zo hoort/moet, zend je onbewust verkeerde signalen uit. Je zult in dat geval maar weinig mensen echt raken en zelf teleurgesteld raken omdat  het verwachte resultaat tegenvalt.

Als je dingen vanuit je passie doet, maakt het niet uit hoeveel moeite je er voor moet doen of hoeveel resultaat je - op korte termijn - boekt. Het is je passie en dat geeft energie. Dus... volg het! Wat vind je nu echt het leukste om te doen? Volg dat pad en het zal de minste weerstand geven!

Tip 2: Denk groot(s).
Deel je passie met zoveel mogelijk mensen. Begin een blog, houd een lezing of organiseer een event. Slechts een klein percentage mensen wordt echt geïnspireerd. Stel dat dit drie procent is. Dan heb je met honderd volgers slechts drie die jouw licht zien branden. Maar stel je voor dat je duizend volgers hebt of tienduizend, honderdduizend? Dan heb je ineens een platform.
Bovendien gaat deze selecte groep hetgeen jij gedeeld hebt, actief doorspelen aan hun netwerk. Dus hoe meer mensen je bereikt, hoe groter de kans dat je verhalen worden doorvertelt. Impact is kwaliteit maal kwantiteit.

Tip 3: Deel je kennis.
Het mooie van kennis is dat je er zelf niet armer van wordt als je het weggeeft. Sterker nog; je wordt er rijker van. Deel daarom je passie en kennis. Mensen gaan zich verwonderen waarom jij de dingen doet die je doet. Dat zorgt voor aantrekkingskracht.

Tip 4: Wees een voorbeeld.
Weet je nog hoe je als kind tegen volwassenen aankeek? Sommigen (een leraar, sportcoach of je ouders) waren echt een voorbeeld. Ze waren zichzelf, vol vertrouwen en stonden voor iets.
Dat geldt nog steeds. Sta voor iets! Wees geen blaadje dat met de wind meewaait, maar neem een positie in. Mensen willen graag mensen volgen die vóór iets zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tegen iets te zijn. Maar als je wilt inspireren werkt positiviteit aanstekelijker dan je afzetten tegen iets. Mensen willen uiteindelijk een droom en geen hekwerk.

Tip 5: Zet je deur en hart open.
Ik ben de eerste die toegeeft dat dit niet altijd mogelijk is als je het druk hebt. Ik krijg naar aanleiding van mijn artikelen dagelijks een aantal hulpvragen. Als ik overal op in zou gaan, zou ik er een dagtaak aan hebben en dat is niet mijn passie. Wat ik wel graag doe is mensen een zetje in de juiste richting geven als het kan.
Maar heb je de tijd wel, dan raad ik je aan om echt verbinding te maken met anderen. Een koning op een troon is machtig. Een koning tussen de mensen is krachtiger.
Als ik een lezing geef, raken de voorbeelden van de deelnemers mij. Als ik lesgeef, leer ik net zoveel van mijn studenten als zij van mij. Sta open voor verhalen. Vertel je eigen verhaal, niet alleen je successen maar vooral ook je mislukkingen en hoe je daar mee omging. Dat is inspiratie.

Tip 6: Kom je beloftes na.
Mensen gaan graag om met mensen waarvan ze weten waar ze aan toe zijn. Weet je nog hoe het voelde als je als kind iets beloofd werd dat niet nagekomen werd? Kom ze na. En als je twijfelt of je het kunt waarmaken, beloof het dan niet!

Tip 7: Blijf altijd positief.
Verloren klanten, verloren vrienden, verloren liefdes. Iedereen krijgt in zijn leven het nodige over zich heen. Natuurlijk maakt het uit wat er gebeurt. Maar veel belangrijker: hoe ga jij er mee om. Je optimisme zorgt dat je doorgaat. Jouw positieve houding maakt dat je uitstraling hebt. En besef dat als anderen er voor kiezen om niet meer in jouw bus mee te rijden, dat zij iets moois missen.

Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb om zelf meer te inspireren.

bron : Fred Krautwurst

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...