Doorgaan naar hoofdcontent

Zo gezond is citroen :



 Gezonde citroen :
  
De citroen (Citrus limon) is een gele citrusvrucht met een  zure smaak die veroorzaakt wordt door het aanwezige citroenzuur in veel andere citrusvruchten voorkomt.

Een antibacterieel, ontstekingsremmend, anti-reumatische en urineafdrijvend antihistaminicum dat scheurbuik tegengaat, een antiseptische,antivirale en 

wind verdrijvende werking bezit ,reinigt ,afkoelt en hart en bloedvaten versterkt .

In de volksgeneeskunde is citroen altijd al een populaire remedie , tegen met koorts gaande verkoudheden en hoesten geweest.
  • In water verdunde citroen(of warm citroensap) geeft een goede gorgeldrank tegen keelpijn.
  • In Zonnebloemolie verdund is citroen een goed middeltje tegen insectenbeten 
  • Uitwendig gebruikt citroensap is goed voor het verlichten van zonnebrand en jeukende huiduitslag .
  • met zijn bloedstelpende eigenschap kan het op een wattenstaafje , de stolling bij bloedneuzen bespoedigen.
  • Citroen is in de traditionele schoonheidsverzorging populair voor het verkrijgen van een bleke huid  en witte tanden en het doen verdwijnen van sproeten.
  • Vermengd met gelijke hoeveelheden glycerine en eau de cologne vormt citroensap ook een stillende en verzachtende handlotion.
Tegen maagzuur :
Bij  maagzuur klachten kan een lepel citroensap aanzienlijke verlichting geven.

Antivirus en anti-bacterie
Virussen en bacteriën zijn samen de grootste ziekteverwekkers. Citroen gaat allerlei ziektes tegen. Het eten van citroen voorkomt verkoudheid. De citroen helpt gifstoffen waaronder vrije radicalen sneller uit het lichaam te voeren. Daardoor werkt deze citrusvrucht preventief tegen tal van ziektes.

Citroen tegen koorts:
De felgele zure vrucht is een effectief medicijn als je koorts hebt. Door om de twee uur lauwe citroensap te maken door een citroen te persen en er honing en lauwe water bij te doen, gaat de koorts sneller over. Virussen en bacteriën worden door de citroen geëlimineerd. 

Citroen tegen acne
Behalve citroen eten kun je ook citroen opsmeren. Niet zomaar overal natuurlijk. Het helpt goed tegen acne. Je kunt de vrucht half open snijden en met je vinger een druppel oppakken en op de puist leggen. Na een uurtje het gezicht wassen. Het opsmeren werkt het beste als je het doet als aanvulling met vers geperst citroensap drinken. 

Citroen tegen gespannenheid
Essentiële citroenolie inademen via de neus kan je rustiger maken. Moeheid en duizeligheid kunnen verdwijnen. Je concentratievermogen en alertheid wordt ook vergroot. Er zit magnesium in het citroentje wat helpt je om de hersenfuncties beter uit te oefenen. Om moeheid te voorkomen kun je ook puur citroensap drinken. Maar dan moet je wel een bikkel zijn.

Helpt ontgiften
Vers citroensap in een groot glas water ‘s ochtends? Misschien even slikken, maar het veegt de boel van binnen geweldig schoon.

Helpt de spijsvertering
Enzymen zijn niet alleen goed voor het kwijtraken van gifstoffen, ze helpen ook bij een goede spijsvertering. Het sap van deze zure vruchten helpt om de darmen schoon te maken. Je krijgt minder last van opstoppingen, brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel.

Voorkomt reumatische pijn of jicht
Te veel urinezuur kan ontstekingen in de gewrichten veroorzaken. Citroensap verdunt juist urinezuur waardoor het de kans op reumatische pijn of jicht verkleint.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...