Doorgaan naar hoofdcontent

Suiker de gevaarlijkste drug

Niet alcohol, niet tabak, niet wiet, xtc of cocaïne, maar suiker bedreigt onze gezondheid het meest. Gebruikers zouden net als bij roken op de gevaren gewezen moeten worden. Suiker is zwaar verslavend en heeft grote gevolgen voor onze gezondheid. 

In de natuurgeneeskunde wordt al jaren gewezen op de gevaren van suiker. En de eerste wetenschappelijke studies over de nadelen van suiker verschenen al in het begin van de jaren zeventig. Niet alleen tandbederf en overgewicht, maar ook hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs kanker worden gelinkt aan suikerconsumptie. De suikerindustrie, net als de tabaksindustrie voorzien van een machtige lobbyclub, wist die kritische geluiden te overstemmen. Tot nu.

Waarschuwing: suiker is verslavend
Algemeen directeur Paul van der Velpen van GGD Amsterdam luidt op de website van de GGD de noodklok over suiker. Suiker nuttigen eten is volgens Van der Velpen een vorm van verslaving. “Het is net zo zwaar om van de drang naar zoet voedsel af te komen als van roken. Daardoor werken diëten altijd maar tijdelijk. Verslavingstherapie is beter.”

“Net als alcohol en tabak is suiker eigenlijk een drug. Het gebruik van suiker zou ontmoedigd moeten worden. En gebruikers moeten gewezen worden op de gevaren van suiker. Ik zie bijvoorbeeld voor me dat er net als bij roken stickers op frisdrank en zoete producten komen met de waarschuwing dat suiker verslavend werkt en slecht voor de gezondheid is.”

Van der Velpen ziet een belangrijke taak weggelegd voor de overheid. Hij pleit voor een verbod van snoep en frisdranken op school, hij wil een suiker-taks invoeren en regels die aangeven hoeveel suiker er maximaal in een product mag zitten. Zorgverzekeraars moeten volgens de GGD-directeur verslavingstherapie betalen voor verzekerden die ernstig overgewicht hebben. Tot slot pleit hij voor een harde aanpak van producenten. 
“Producenten van sportdrankjes die barsten van suiker moeten worden aangeklaagd vanwege misleidende reclame.”

32 kilo suiker per jaar
Suiker is, net als bijvoorbeeld zetmeel uit aardappelen en fructose uit fruit, een koolhydraat. Koolhydraten, eiwitten en vetten leveren ons lichaam energie. Een teveel aan energie lijdt tot een toename van lichaamsvet.

Eerst lezen :
Als je iets koopt in de supermarkt is het raadzaam eerst het etiket te elzen. Je staat verstelt waar en hoeveel suiker in producten zitten. Tomantenketchup barst van de suiker, daarom vinden we het ook zo lekker. En ga zo maar door..

Stevia  is heel goed alternatief :
Stevia bestaat al 1500 jaren in Zuid Amerika en is een prima vervanger.Zelf vind ik het in de koffie helemaal niet lekker, maar in de meeste gerechten werkt het prima.

Wil je meer weten over stevia; klik dan hier

kijk ook naar deze beide video : 

                                          stevia 

                                        Xylitol


team Manuia 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...