Doorgaan naar hoofdcontent

medicinale gebruik van wiet

Je mag zelfs geen hennepplanten meer hebben.
Maar het roken van een joint is rustgevend en als je dat met mate doet, dan is het net zo als de rode wijn goed voor je gezondheid. Zeker in het jachtige leven dat we nu hebben. Wiet brengt wat rust en het verlicht pijn.

Maar de overheid is hier eigenwijs en ondanks alle bewijzen dat hennep een fantastiche plant is, blijft de overheid bij haar verbodsstandpunt.
Keihard wordt er tegen opgetreden.
En als we kijken naar de hoeveelheid politie-inzet, rechtszaken en gevangenisstraffen is de overheid heel erg succesvol... Immers is de politie inzet werkelijk enorm en inderdaad worden er ieder jaar meer mensen opgepakt en kwekerijen gevonden. Zo veel zelfs dat de politie in Brabant en Linburg heeft aangegeven dat ze het niet meer aankunnen.
50 jaar onderdrukking door de overheid en de criminaliteit loopt de spuigaten uit. Je zou denken dat je dan als overheid zo slim bent om iets anders te gaan doen.

Zo is ondertussen wel duidelijk dat de overheid wiet niet wil legaliseren omdat dit een enorme inpact op het politieapparaat zou hebben. We zouden met veel minder agenten af kunnen. Dat wil de overheid echter niet. Immers scheelt het werkgelegenheid, maar ook zou de politiemacht zo klein worden, dat criminele organisaties snel de overhand zouden krijgen. Het is mét al die politieagenten al moeilijk de orde te handhaven. De overheid wil dus iets voortzetten vanuit een angst gevoel, niet vanuit een visie en zeker niet vanwege onze gezondheid.

Amerika gaat nu wel overstag. Hun samenleving loopt altijd al wat voor. Wiet zal de komende jaren in bijna de helft van de staten legaal verklaard worden. De staten moeten wel, want ze zijn failliet. Gebrek aan geld heeft er al voor gezorgd dat er onvoeldoende politie beschikbaar is. Door de wietteelt nu legaal te verklaren, kan er veel criminaliteit voorkomen worden, maar kan er ook met veel minder politieagenten gewerkt worden, zonder dat de burger door heeft dat de positiemacht gehalveerd is.
In de Verenigde Staten was het de TV zender CNN die tot haar eigen verrassing de oorzaak was van de ommekeer in beleid. 

CNN had een arts gevraagd onderzoek te doen naar de gevolgen van wiet.
CNN was er vooral van overtuigd dat wiet schadelijk zou zijn en hun conclusie zou dus perfect in het plaatje van de federale overheid passen... De arts was een bekende tegenstander van wietgebruik.
Dat liep allemaal wat anders dan CNN vooraf gedacht had.

De arts verdiepte zich na een eerste uitzending en een berg commentaar van kijkers serieus in de materie en kwam er achter dat er enorme voordelen te behalen zijn door het medicinale gebruik van wiet. Niet alleen zouden patienten er voordeel van hebben, maar ook de gezondheidszorg zou heel veel goedkoper worden en als bijzaak zou de illegaliteit en criminaliteit rondom wiet afnemen en dus was er minder politie, maar ook minder gevangenisruimte nodig. Voor een land dat kampt met een financiële crisis en onhoudbare overheidsschulden is dat fantastisch nieuws.
De lagere overheden, tot op het individuele staatsniveau waren snel om. De federale overheid stelt zich echter nog altijd stronteigenwijs op. Die gaat het niet om details, die willen gewoon alles bij het oude laten, want onrust en verandering, dat is vooral eng. De lobby in Washington is enorm sterk. De senatoren krijgen bergen geld van de pharma industrie. Die bedrijven willen niet dat gratis te kweken wiet hun dure medicijnen gaat vervangen. Senatoren willen het geld van de Pharma bedrijven niet missen, en dus zal de federale overheid tegen legalisering van wiet blijven. Zo simpel werkt dat.

Wie was die arts die in opdracht van CNN onderzoek deed?
Het was Dr Danjay Gupta. Hij bood zijn verontschuldigingen aan voor het feit dat hij voorheen mensen misleid heeft met zijn vooringenomen standpunt over wiet.

auteur onbekend .

Dit artikel stond ergens op internet. Auteur onbekend maar de inhoud geeft stof tot nadenken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van