Doorgaan naar hoofdcontent

medicinale gebruik van wiet

Je mag zelfs geen hennepplanten meer hebben.
Maar het roken van een joint is rustgevend en als je dat met mate doet, dan is het net zo als de rode wijn goed voor je gezondheid. Zeker in het jachtige leven dat we nu hebben. Wiet brengt wat rust en het verlicht pijn.

Maar de overheid is hier eigenwijs en ondanks alle bewijzen dat hennep een fantastiche plant is, blijft de overheid bij haar verbodsstandpunt.
Keihard wordt er tegen opgetreden.
En als we kijken naar de hoeveelheid politie-inzet, rechtszaken en gevangenisstraffen is de overheid heel erg succesvol... Immers is de politie inzet werkelijk enorm en inderdaad worden er ieder jaar meer mensen opgepakt en kwekerijen gevonden. Zo veel zelfs dat de politie in Brabant en Linburg heeft aangegeven dat ze het niet meer aankunnen.
50 jaar onderdrukking door de overheid en de criminaliteit loopt de spuigaten uit. Je zou denken dat je dan als overheid zo slim bent om iets anders te gaan doen.

Zo is ondertussen wel duidelijk dat de overheid wiet niet wil legaliseren omdat dit een enorme inpact op het politieapparaat zou hebben. We zouden met veel minder agenten af kunnen. Dat wil de overheid echter niet. Immers scheelt het werkgelegenheid, maar ook zou de politiemacht zo klein worden, dat criminele organisaties snel de overhand zouden krijgen. Het is mét al die politieagenten al moeilijk de orde te handhaven. De overheid wil dus iets voortzetten vanuit een angst gevoel, niet vanuit een visie en zeker niet vanwege onze gezondheid.

Amerika gaat nu wel overstag. Hun samenleving loopt altijd al wat voor. Wiet zal de komende jaren in bijna de helft van de staten legaal verklaard worden. De staten moeten wel, want ze zijn failliet. Gebrek aan geld heeft er al voor gezorgd dat er onvoeldoende politie beschikbaar is. Door de wietteelt nu legaal te verklaren, kan er veel criminaliteit voorkomen worden, maar kan er ook met veel minder politieagenten gewerkt worden, zonder dat de burger door heeft dat de positiemacht gehalveerd is.
In de Verenigde Staten was het de TV zender CNN die tot haar eigen verrassing de oorzaak was van de ommekeer in beleid. 

CNN had een arts gevraagd onderzoek te doen naar de gevolgen van wiet.
CNN was er vooral van overtuigd dat wiet schadelijk zou zijn en hun conclusie zou dus perfect in het plaatje van de federale overheid passen... De arts was een bekende tegenstander van wietgebruik.
Dat liep allemaal wat anders dan CNN vooraf gedacht had.

De arts verdiepte zich na een eerste uitzending en een berg commentaar van kijkers serieus in de materie en kwam er achter dat er enorme voordelen te behalen zijn door het medicinale gebruik van wiet. Niet alleen zouden patienten er voordeel van hebben, maar ook de gezondheidszorg zou heel veel goedkoper worden en als bijzaak zou de illegaliteit en criminaliteit rondom wiet afnemen en dus was er minder politie, maar ook minder gevangenisruimte nodig. Voor een land dat kampt met een financiële crisis en onhoudbare overheidsschulden is dat fantastisch nieuws.
De lagere overheden, tot op het individuele staatsniveau waren snel om. De federale overheid stelt zich echter nog altijd stronteigenwijs op. Die gaat het niet om details, die willen gewoon alles bij het oude laten, want onrust en verandering, dat is vooral eng. De lobby in Washington is enorm sterk. De senatoren krijgen bergen geld van de pharma industrie. Die bedrijven willen niet dat gratis te kweken wiet hun dure medicijnen gaat vervangen. Senatoren willen het geld van de Pharma bedrijven niet missen, en dus zal de federale overheid tegen legalisering van wiet blijven. Zo simpel werkt dat.

Wie was die arts die in opdracht van CNN onderzoek deed?
Het was Dr Danjay Gupta. Hij bood zijn verontschuldigingen aan voor het feit dat hij voorheen mensen misleid heeft met zijn vooringenomen standpunt over wiet.

auteur onbekend .

Dit artikel stond ergens op internet. Auteur onbekend maar de inhoud geeft stof tot nadenken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...