Doorgaan naar hoofdcontent

Zo gezond is een banaan

Bananen zijn goed tegen depressie, maakt je slimmer, genezen van een kater, verlichten ochtendmisselijkheid, beschermen tegen nierkanker, diabetes, osteoporose en blindheid. Ze kunnen de jeuk van een muggenbeet genezen en zet een grote glans op je schoenen.
Bekijk deze korte video :

Als u denkt dat bananen zijn alleen goed zijn voor apen, denk opnieuw.
Bananen :
  • helpen overwinnen depressie door hoge niveaus van tryptofaan, dat wordt omgezet in serotonine - de gelukkige stemming hersenneuro-transmitter.
  • Eet twee bananen voordat een inspannende training naar een energie-stoot te pakken en in stand houden van uw bloedsuiker.
  • Beschermen tegen spierkrampen tijdens trainingen en nachtelijke krampen in de benen door het eten van een banaan.
  • Tegengaan van calcium verlies tijdens het plassen en de opbouw van sterke botten door aanvulling met een banaan.
  • Het verbeteren van uw stemming en vermindering van PMS-klachten door het eten van een banaan, dat de bloedsuikerspiegel reguleert en produceert stress te verlichten ontspanning.
  • Bananen  versterkt het zenuwstelsel en helpen bij de productie van witte bloedcellen, alle door veel vitamine B-6.
  • Versterk uw bloed en verlichten bloedarmoede met de toegevoegde ijzer uit bananen.
  •  Hoog in kalium en weinig zout, zijn bananen officieel erkend door de FDA als zijnde in staat om de bloeddruk te verlagen en te beschermen tegen een hartaanval en beroerte.
  • Bananen fungeren als een prebioticum, om de groei van goede bacteriën in de darm. Ook produceren zij spijsverteringsenzymen helpen voedingsstoffen opnemen.
  • Constipatie? Vezelrijk in de sector bananen kan helpen normaliseren darmtransit.
  • Bananen zijn een natuurlijke maagzuurremmer, verlenen van vrijstelling van zure reflux, brandend maagzuur en GERD.
  • Bananen zijn de enige rauwe fruit dat kan worden geconsumeerd zonder nood aan maagzweren te verlichten door het bekleden van het slijmvlies van de maag tegen bijtende zuren.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...