Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe ontstaan AGE's :

Om een idee te krijgen hoe AGE's ontstaan, kun je een eenvoudige proef doen.

Vul een doorzichtige fles met water en doe er een eetlepel suiker en een eiwit bij. Sluit de fles goed af en laat dit een week of 2 staan bij keukentemperatuur. Je ziet de vloeistof langzaam troebel worden en van kleurloos naar geel, goud, oranje en uiteindelijk bruin kleuren. Ui de kleurverandering blijkt dat er een chemische reactie  heeft plaats gevonden tussen de suiker en het eiwit waarbij glycotoxines, ofwel AGE's zijn gevormd.

Dezelfde reactie kan ook in voedsel optreden. Dat gebeurt elke keer als je een boterham roostert, aardappelen opbakt en vlees roostert. Allemaal heel lekker maar feitelijk niet gezond.

Wat zijn AGEs?
AGE's, of Advanced Glycosylerings Eindproducten-producten, zijn schadelijke stoffen in het lichaam die wetenschappers en onderzoekers hebben gekoppeld aan veroudering.
AGE's komen uit het voedsel dat we eten. Ze worden ook gevormd in ons lichaam  waarbij  overtollige suiker en eiwitten zich combineren. Ons lichaam heeft suikers en eiwitten om voor de normale lichaamsfuncties als brandstof te dienen. Maar als er teveel suiker in het bloed  zit, gaat het teveel zich hechten aan eiwitmoleculen. Zo beginnen  AGE’s  zich op te stapelen.

Onze lichamen hebben een natuurlijke afweer om AGEs  uit ons systeem te spoelen voordat deze schade kunnen veroorzaken. Maar na verloop van tijd vermeerderen  AGE's  zich sneller dan ons lichaam kan verwerken. Uiteindelijk groeien AGEs  tot ongezonde niveaus en beginnen  gezond weefsel, met inbegrip van onze organen en spieren  aan te vallen.

Diit klinkt ernstig en het is ook zo. Dit AGE accumulatie is onderdeel van de oorzaak van het ouder worden van ons lichaam . Niet alleen dat maar de hoge niveaus van AGE's zijn gekoppeld aan vrijwel elke serieuze leeftijd gerelateerde gezondheids-klachten  waar  we vandaag de dag voor staan.

Wilt u meer weten,kijk op onze site www.manuia.org !

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van