Om een idee te krijgen hoe AGE's ontstaan, kun je een eenvoudige proef doen.
Vul een doorzichtige fles met water en doe er een eetlepel suiker en een eiwit bij. Sluit de fles goed af en laat dit een week of 2 staan bij keukentemperatuur. Je ziet de vloeistof langzaam troebel worden en van kleurloos naar geel, goud, oranje en uiteindelijk bruin kleuren. Ui de kleurverandering blijkt dat er een chemische reactie heeft plaats gevonden tussen de suiker en het eiwit waarbij glycotoxines, ofwel AGE's zijn gevormd.
Dezelfde reactie kan ook in voedsel optreden. Dat gebeurt elke keer als je een boterham roostert, aardappelen opbakt en vlees roostert. Allemaal heel lekker maar feitelijk niet gezond.
Wat zijn AGEs?
AGE's, of Advanced Glycosylerings Eindproducten-producten, zijn schadelijke stoffen in het lichaam die wetenschappers en onderzoekers hebben gekoppeld aan veroudering.
AGE's komen uit het voedsel dat we eten. Ze worden ook gevormd in ons lichaam waarbij overtollige suiker en eiwitten zich combineren. Ons lichaam heeft suikers en eiwitten om voor de normale lichaamsfuncties als brandstof te dienen. Maar als er teveel suiker in het bloed zit, gaat het teveel zich hechten aan eiwitmoleculen. Zo beginnen AGE’s zich op te stapelen.
Onze lichamen hebben een natuurlijke afweer om AGEs uit ons systeem te spoelen voordat deze schade kunnen veroorzaken. Maar na verloop van tijd vermeerderen AGE's zich sneller dan ons lichaam kan verwerken. Uiteindelijk groeien AGEs tot ongezonde niveaus en beginnen gezond weefsel, met inbegrip van onze organen en spieren aan te vallen.
Diit klinkt ernstig en het is ook zo. Dit AGE accumulatie is onderdeel van de oorzaak van het ouder worden van ons lichaam . Niet alleen dat maar de hoge niveaus van AGE's zijn gekoppeld aan vrijwel elke serieuze leeftijd gerelateerde gezondheids-klachten waar we vandaag de dag voor staan.
Wilt u meer weten,kijk op onze site www.manuia.org !
Vul een doorzichtige fles met water en doe er een eetlepel suiker en een eiwit bij. Sluit de fles goed af en laat dit een week of 2 staan bij keukentemperatuur. Je ziet de vloeistof langzaam troebel worden en van kleurloos naar geel, goud, oranje en uiteindelijk bruin kleuren. Ui de kleurverandering blijkt dat er een chemische reactie heeft plaats gevonden tussen de suiker en het eiwit waarbij glycotoxines, ofwel AGE's zijn gevormd.
Dezelfde reactie kan ook in voedsel optreden. Dat gebeurt elke keer als je een boterham roostert, aardappelen opbakt en vlees roostert. Allemaal heel lekker maar feitelijk niet gezond.
Wat zijn AGEs?
AGE's, of Advanced Glycosylerings Eindproducten-producten, zijn schadelijke stoffen in het lichaam die wetenschappers en onderzoekers hebben gekoppeld aan veroudering.
AGE's komen uit het voedsel dat we eten. Ze worden ook gevormd in ons lichaam waarbij overtollige suiker en eiwitten zich combineren. Ons lichaam heeft suikers en eiwitten om voor de normale lichaamsfuncties als brandstof te dienen. Maar als er teveel suiker in het bloed zit, gaat het teveel zich hechten aan eiwitmoleculen. Zo beginnen AGE’s zich op te stapelen.
Onze lichamen hebben een natuurlijke afweer om AGEs uit ons systeem te spoelen voordat deze schade kunnen veroorzaken. Maar na verloop van tijd vermeerderen AGE's zich sneller dan ons lichaam kan verwerken. Uiteindelijk groeien AGEs tot ongezonde niveaus en beginnen gezond weefsel, met inbegrip van onze organen en spieren aan te vallen.
Diit klinkt ernstig en het is ook zo. Dit AGE accumulatie is onderdeel van de oorzaak van het ouder worden van ons lichaam . Niet alleen dat maar de hoge niveaus van AGE's zijn gekoppeld aan vrijwel elke serieuze leeftijd gerelateerde gezondheids-klachten waar we vandaag de dag voor staan.
Wilt u meer weten,kijk op onze site www.manuia.org !
Reacties
Een reactie posten