Doorgaan naar hoofdcontent

Leven is het meervoud van lef:





               (onderstaand artikel vond ik zo geweldig dat ik het ongewijzigd overneem)

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het minder gaat. Dat kan zakelijk of privé zijn. Ik ben daarop geen uitzondering. Daarom wil ik een aantal tips met je delen die ik toepas om mezelf een trap onder de kont te geven als het even tegenzit. 

1. Doe leuke dingen.

Ga je huis uit. Spreek af met vrienden om koffie te drinken. Ga naar de film of spreek af in een café. Door te praten lucht je je hart. Je hoofd volgt vanzelf. Een mens is een sociaal dier. Zoek gezelschap op en doe leuke dingen.

2. Ga sporten.

Ja, ik weet het. Het is een cliché: een gezond hoofd in een gezond lichaam. Maar het is wel zo. Bewegen zorgt dat je hart harder pompt, je bloed sneller stroomt en overbodige stoffen beter afgevoerd worden. Het helpt echt. Bovendien krijg je een goede conditie en mooi figuur!


3. Zoek de natuur op.

Ga wandelen. Van mooie grote bomen tot kleine beestjes, de natuur inspireert.Ga naar het bos of strand en wandel voor een uurtje, zelfs als het regent. Je zult verbaasd zijn hoeveel inspiratie de natuur geeft als je je openstelt.

4.  Neem een dag vrij.Huh? 

Hoor ik je denken. Ik moet er keihard aan trekken en dan zegt Fred dat ik een dag vrij moet nemen? Maar denk eens aan het volgende: Voor de meeste mensen bestaat een werkdag uit het grotendeels achter de computer zitten.Dat is niet goed. Niet voor jou, niet voor je sociale leven en niet voor je gezondheid. Einstein zei ooit: "Problemen kunnen niet worden opgelost in situaties waarin ze zijn ontstaan." Dus stap er even uit. Ga ergens naartoe waar je nog niet eerder geweest bent en geniet van een mooie dag. Je zult zien dat je de volgende dag anders tegen problemen aankijkt.


5. Maak twee lijsten.

Velen van ons werken met een to-do lijstje. Maar hoeveel dingen van het lijstje doe je echt? Maak daarom twee lijsten. De eerste gaat over dingen die je nog moet doen. Schrijf daarop alles wat in je hoofd opkomt. Dat geeft rust. De tweede gaat over dingen die je vandaag gaat doen. Maak die lijst niet té groot. De kracht van deze methode zit hem in het feit dat je telkens afkruist wat je doet. Aan het eind van elke dag heb je een geweldig actief gevoel van alles wat je gedaan hebt. Waak ervoor dat je geen dingen gaat overhevelen naar de volgende dag. Het is een must-do lijstje en geen could-do lijstje.


6. Zoek een uitdaging.

Niets inspireert meer dan een nieuw doel. Ga bijvoorbeeld eens naar de sauna en neem een schriftje mee. Schrijf tussendoor je doelen op en geef ze een deadline. Dit geeft richting en creëert een nieuwe toekomst.


7. Ga voor het laaghangend fruit.

Zoek dingen waarmee je snel succes behaalt. Wat is voor jou gemakkelijk te doen of te organiseren? Wat kun je snel in gang zetten? De achterliggende gedachte is dat succes en geluk beiden nieuw succes en geluk aantrekken. Dus creëer dat succes en geluk, hoe klein ook en je zult er meer van krijgen.


8. Knip moeilijke dingen in stukjes.

Sommige dingen in het leven zijn gewoon te groot om in één keer aan te pakken. Verdeel ze daarom in kleinere delen. Heb je te weinig klanten of ben je eenzaam? Wat voor stapjes kun je zetten om stap-voor-stap vooruit te komen?


9. Creëer een groep.

Zoek mensen die jou willen helpen en die jij wilt helpen. Spreek af dat je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks bij elkaar komt om te luisteren, te delen, te helpen en er voor elkaar te zijn.


10. Beloon jezelf.

Voor elk ding dat goed gaat, mag je jezelf een schouderklopje of een beloning geven. Terwijl ik dit artikel schrijf, mag ik van mezelf bij elk tip twee M&M’s pakken. Haha, de schaal is nu bijna leeg...

Ik hoop dat ik je hiermee inspiratie heb gegeven om met de kleine en grotere uitdagingen van het leven om te gaan. Bij mij werken ze. Ik hoop van harte bij jou ook.Ben je het me eens of juist oneens? Deel je mening op mijn blog of bij de snel groeiende Out of your Box groep op LinkedIn (reacties van anderen). Laten we van elkaar leren!


Durf te ondernemen!

"Door Dr. Fred Krautwurst van Out of your Box.

Wil je tips over meer klanten en meer omzet in minder tijd?Ga dan naar www.outofyourbox.nl en ontvang het gratis E-boek.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...