Doorgaan naar hoofdcontent

Leven is het meervoud van lef:





               (onderstaand artikel vond ik zo geweldig dat ik het ongewijzigd overneem)

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het minder gaat. Dat kan zakelijk of privé zijn. Ik ben daarop geen uitzondering. Daarom wil ik een aantal tips met je delen die ik toepas om mezelf een trap onder de kont te geven als het even tegenzit. 

1. Doe leuke dingen.

Ga je huis uit. Spreek af met vrienden om koffie te drinken. Ga naar de film of spreek af in een café. Door te praten lucht je je hart. Je hoofd volgt vanzelf. Een mens is een sociaal dier. Zoek gezelschap op en doe leuke dingen.

2. Ga sporten.

Ja, ik weet het. Het is een cliché: een gezond hoofd in een gezond lichaam. Maar het is wel zo. Bewegen zorgt dat je hart harder pompt, je bloed sneller stroomt en overbodige stoffen beter afgevoerd worden. Het helpt echt. Bovendien krijg je een goede conditie en mooi figuur!


3. Zoek de natuur op.

Ga wandelen. Van mooie grote bomen tot kleine beestjes, de natuur inspireert.Ga naar het bos of strand en wandel voor een uurtje, zelfs als het regent. Je zult verbaasd zijn hoeveel inspiratie de natuur geeft als je je openstelt.

4.  Neem een dag vrij.Huh? 

Hoor ik je denken. Ik moet er keihard aan trekken en dan zegt Fred dat ik een dag vrij moet nemen? Maar denk eens aan het volgende: Voor de meeste mensen bestaat een werkdag uit het grotendeels achter de computer zitten.Dat is niet goed. Niet voor jou, niet voor je sociale leven en niet voor je gezondheid. Einstein zei ooit: "Problemen kunnen niet worden opgelost in situaties waarin ze zijn ontstaan." Dus stap er even uit. Ga ergens naartoe waar je nog niet eerder geweest bent en geniet van een mooie dag. Je zult zien dat je de volgende dag anders tegen problemen aankijkt.


5. Maak twee lijsten.

Velen van ons werken met een to-do lijstje. Maar hoeveel dingen van het lijstje doe je echt? Maak daarom twee lijsten. De eerste gaat over dingen die je nog moet doen. Schrijf daarop alles wat in je hoofd opkomt. Dat geeft rust. De tweede gaat over dingen die je vandaag gaat doen. Maak die lijst niet té groot. De kracht van deze methode zit hem in het feit dat je telkens afkruist wat je doet. Aan het eind van elke dag heb je een geweldig actief gevoel van alles wat je gedaan hebt. Waak ervoor dat je geen dingen gaat overhevelen naar de volgende dag. Het is een must-do lijstje en geen could-do lijstje.


6. Zoek een uitdaging.

Niets inspireert meer dan een nieuw doel. Ga bijvoorbeeld eens naar de sauna en neem een schriftje mee. Schrijf tussendoor je doelen op en geef ze een deadline. Dit geeft richting en creëert een nieuwe toekomst.


7. Ga voor het laaghangend fruit.

Zoek dingen waarmee je snel succes behaalt. Wat is voor jou gemakkelijk te doen of te organiseren? Wat kun je snel in gang zetten? De achterliggende gedachte is dat succes en geluk beiden nieuw succes en geluk aantrekken. Dus creëer dat succes en geluk, hoe klein ook en je zult er meer van krijgen.


8. Knip moeilijke dingen in stukjes.

Sommige dingen in het leven zijn gewoon te groot om in één keer aan te pakken. Verdeel ze daarom in kleinere delen. Heb je te weinig klanten of ben je eenzaam? Wat voor stapjes kun je zetten om stap-voor-stap vooruit te komen?


9. Creëer een groep.

Zoek mensen die jou willen helpen en die jij wilt helpen. Spreek af dat je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks bij elkaar komt om te luisteren, te delen, te helpen en er voor elkaar te zijn.


10. Beloon jezelf.

Voor elk ding dat goed gaat, mag je jezelf een schouderklopje of een beloning geven. Terwijl ik dit artikel schrijf, mag ik van mezelf bij elk tip twee M&M’s pakken. Haha, de schaal is nu bijna leeg...

Ik hoop dat ik je hiermee inspiratie heb gegeven om met de kleine en grotere uitdagingen van het leven om te gaan. Bij mij werken ze. Ik hoop van harte bij jou ook.Ben je het me eens of juist oneens? Deel je mening op mijn blog of bij de snel groeiende Out of your Box groep op LinkedIn (reacties van anderen). Laten we van elkaar leren!


Durf te ondernemen!

"Door Dr. Fred Krautwurst van Out of your Box.

Wil je tips over meer klanten en meer omzet in minder tijd?Ga dan naar www.outofyourbox.nl en ontvang het gratis E-boek.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van