Doorgaan naar hoofdcontent

Het vasten dieet:

Mosley en Spencer introduceren een nieuwe, revolutionaire manier van diëten, waar iedereen over de hele wereld het over heeft. 

Het is echt zo simpel als het klinkt: vijf dagen in de week mag je eten volgens je normale eetpatroon en twee dagen moet je 'vasten': 500 calorieën per dag voor vrouwen, 600 voor mannen.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit dieet er niet alleen voor zorgt dat de kilo's ervan afvliegen, maar ook dat het risico op ziektes als diabetes, hartaandoeningen en kanker daalt.
Het vastendieet bevat een calorieënteller en recepten om dit simpele geheim gemakkelijk en smakelijk deel uit te laten maken van je dagelijkse bestaan. Nooit eerder was diëten zo laagdrempelig!

Dr. Michael Mosley (1957) werd bekend met zijn bbc-programma's over biologie, gezondheid, het menselijk lichaam, voedsel en vasten.
Mimi Spencer (1967) werd bekroond voor haar werk als voedingsjournalist. Zij schrijft voor diverse kranten en bladen zoals The Guardian, Marie Claire en Observer Food Monthly.

Recensie(s)

Twee Britse journalisten, de een presentator van populairwetenschappelijke BBC programma’s over biologie, gezondheid en voedsel (o.a. 'The truth about food' en 'The truth about exercise') en de ander een bekend voedingsjournalist schreven een boek over vasten als dieetmethode. 

Voor het BBC programma Horizon ('Eat, Fast and live longer') onderwierpen de beide auteurs zich aan een regime van vasten, afgewisseld met dagen van normaal eten. De theorie is dat vasten je lichaam aanzet tot herstel van beschadigde cellen en regelmatig vasten daarom leidt tot een langer en gezonder leven, naast gewichtsverlies en verlaging van risicofactoren (voor o.a. diabetes type II). 
In het boek wordt eerst de theorie uiteengezet en vervolgens worden praktische richtlijnen gegeven. 

Het vastendieet houdt in dat je twee dagen per week slechts 500-600 calorieën tot je neemt. 
Er staan recepten in en duidelijke richtlijnen. Verder een calorieëntabel, ervaringsverhalen (juichend) en literatuurverwijzingen. 
Een register vergemakkelijkt het terugzoeken. 

Interessant en vernieuwend; de moeite waard om uit te proberen.

bron: bol.com

 Het Vastendieet
                                                                     bestel hier   bol.com



Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...