Neal Barnard Medical Docter bespreekt in deze korte video een onderzoek waaruit blijkt dat bij een dieet met sterk dierlijke producten en slechte vetten (van junk food) uw risico op de ziekte van Alzheimer drastisch verhoogt . Gepubliceerd op 17 dec. 2012.
Toen dacht men nog dat transvetten hiervan de oorzaak waren. Inmiddels is duidelijk dat de AGE's dit veroorzaken.
In het boek van prof.dr.Helen Vlassara wordt een fascinerend verband benoemd, dat werd gevonden tussen de hersenfunctie van gezonde ouderen en AGE's . Hoe hoger het AGE AGE gehalte in hun bloed hoe sneller hin geheugen en concentratie vermogen er op achteruitgingen , en hoe groter de blijvende hersenbeschadiging zal zijn na een beroerte.
In haar boek een uit eenzettting dat de stijging van AGE's in het brein, gelijke tred houdt met het achteruitgaan van de hersenfunctie's.
Het is intrigerend dat de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie tegenwoordig worden gekoppeld aan andere chronische ziekten, zoals diabetes, te hoge bloeddruk en het metaboolsyndroom.
In een zeer recent klinisch onderzoek met gezonden 60-plussers werd vastgesteld, dat degenen die een AGE-rijk dieet volgden, hogere AGE -gehaltes in hun bloed hadden. Gedurende een een periode van 9 maanden vertoonden zij tekenen van cognitieve achteruitgang, terwijl degenen met een laag AGE=gehalte in het blond gezond beleven.
Deze boeiende onderzoeksresultaten benadrukken de enorme mogelijkheden van het anti-AGE dieet voor de mens.
meer weten : kijk op www.manuia.org
of bestel dit boek het anti-AGE dieet van prof.dr.Helen Vlassara'
Reacties
Een reactie posten