Doorgaan naar hoofdcontent

eet meer fruit en groente

Uit nieuw onderzoek van University College London is wederom gebleken hoe belangrijk groente en fruit zijn. 
Wie veel groente en fruit eet, vermindert zijn risico op het krijgen van hart- en vaatziekten en kanker. 
Ook meer groenten en fruit eten? Hierbij praktische tips.

Fruit past perfect bij het ontbijt. 

Doe het in de yoghurt bij de muesli, aardbeien op volkorenbeschuit of banaan of appel op de boterham.Of maak zelf een ontbijtsmoothie met (diepvries)fruit.

Dat tomaat en komkommer lekker is op de boterham weet je waarschijnlijk wel. Maar denk ook eens aan waterkers, paprika en gegrilde groente. Van restjes groente kun je ook makkelijk een groentesoepje maken. Of maak een omelet met lekker veel groente.


Bij het avondeten hoort natuurlijk groente

Maar wist je dat 200 gram verse groente niet altijd 200 gram bereide groente is? 
Groente zoals spinazie of paksoi slinkt enorm. Je moet er veel meer van klaarmaken om aan 200 gram te komen. En van spruitjes  en witlof snij je een hoop weg. Kijk in de groentewijzer hoeveel gram je ongeveer moet kopen.
Tussendoor is fruit en groente een prima keuze. Gewoon uit de vuist of in een salade, maar je kan ook feestelijk uitpakken. 
Maak ijsjes van fruit, of een traktatie van fruitspiesjes.
Kies voor seizoensgroente en –fruit: dit is goedkoop en duurzaam. Ook groente uit blik of pot, en groente en fruit uit de diepvries zijn goede opties.


Meer fruit ; 

vooral blauwe bessen, druiven, appels en peren, verlaagt het risico op diabetes type 

De Britse, Amerikaanse en Singaporese onderzoekers gebruikten de gegevens van drie grote onderzoeken. In totaal 187.382 deelnemers vulden vragenlijsten in over hun eetgewoonten.
Zo gaven ze elke vier jaar aan hoe veel en hoe vaak ze gemiddeld bepaalde fruitsoorten aten. Gedurende de studie kreeg 6,5 procent van hen diabetes type 2.
Uit de analyse van deze gegevens bleek dat drie keer per week een portie blauwe bessen, druiven en rozijnen of appels en peren eten, het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verlaagde.
Al het fruit hielp, maar deze fruitsoorten waren het meest effectief. Blauwe bessen verlaagden het risico op diabetes type 2 bijvoorbeeld met 26 procent, ander fruit verkleinde de kans op diabetes met 2 procent.


bron: British Medical Journal


lees meer op www.manuia.org





Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van