Doorgaan naar hoofdcontent

Zit u in een dip ?

Zit je te gapen na de lunch?
Vallen je ogen om vier uur al bijna dicht? Kom snel uit je dip met deze praktische tips voor meer energie. Ze kosten je hooguit 10 minuten.

Heb je nog uren energie nodig? De onderstaande middeltjes helpen je wel een stuk fitter de dag door.

1. Ontbijt met vezels en eiwit
Lees je dit tijdens je vieruursdip dan heb je weinig meer aan deze tip, maar alvast voor morgen: ontbijt! Het is de belangrijkste maaltijd van de dag.

2. Doe de omlaagkijkende hond
Yoga lijkt allerlei gezondheidsvoordelen te hebben. Door je te concentreren op je ademhaling, krijg je meer energie.

3. Zet je favoriete muziek aan
Zingen onder de douche is niet voor niets zo fijn. Zingen maakt vrolijk en vermindert stress. Dus zet je favoriete muziek aan en zing ongegeneerd mee.

4. Neem een glas water
Je lichaam heeft voldoende vocht nodig om goed te functioneren. Met ademen, transpireren en toiletbezoekjes raak je constant vocht kwijt. Vul je dat niet aan, dan raak je uitgedroogd. Van een klein watertekort kun je je al behoorlijk vermoeid voelen. Je hebt dagelijks ongeveer 1,5 liter vocht nodig. Of je genoeg binnenkrijgt is te zien aan je urine: is je plas licht of felgeel van kleur, dan zit je goed. Donkergele urine wijst op uitdroging.

5. Eet meer noten
Neem een handje noten als tussendoortje. Amandelen, walnoten, cashewnoten of een mix van noten die jij lekker vindt. Noten zijn een goede bron van vezels, eiwit, B-vitamines en gezonde vetten.

6. Snuffel aan sinaasappel
Van de geur van munt, sinaasappel, kaneel of eucalyptus knappen sommige mensen op. Test eens wat voor jou werkt. Snuffel aan een kaneelstokje, schil een sinaasappel of zet een pot geurige verse muntthee.

7. Neem de trap
Beweging is een natuurlijke energiebooster. Zodra je in beweging komt, gaat er zuurstofrijk bloed door je lichaam stromen naar je hart, spieren en hersenen.

8. Zit in de zon
Als je op een zonnige dag naar buiten gaat, merk je vaak al gauw wat voor positieve invloed zonlicht heeft op je humeur en hoe fit je je voelt.

9. Eet een hapje
Je hele lijf, maar zeker je hersenen, functioneren niet zonder brandstof. Je brein heeft glucose nodig om zo goed mogelijk te kunnen werken. Zakt je bloedglucosespiegel, dan ben je minder scherp.

10. Omring je met vrolijke vrienden
Het klinkt misschien gek, maar emoties zijn besmettelijk. Is je omgeving continu negatief en chagrijnig, dan vreet dat energie. In de buurt van opgewekte mensen, word jij vanzelf ook positiever en energieker.

bron: lees het hele artikel op www.gezondheidsnet.nl

Ons advies :
Tips voor een goede dag :          
1. Drink  elke dag 2 tot  2  1/2   liter water 
2. Eet iedere dag  rauwkost
3. Eet iedere dag  ongezouten / gemengde noten
4. Gebruik  weinig suiker
5. Zorg iedere dag voor een half uur beweging,
6. Drink  weinig alcohol
7. Niet roken
8. Lees meer op Manuia Gezond  (eerst inloggen) 

Meer info vindt u op onze site manuia

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van