Doorgaan naar hoofdcontent

Zit u in een dip ?

Zit je te gapen na de lunch?
Vallen je ogen om vier uur al bijna dicht? Kom snel uit je dip met deze praktische tips voor meer energie. Ze kosten je hooguit 10 minuten.

Heb je nog uren energie nodig? De onderstaande middeltjes helpen je wel een stuk fitter de dag door.

1. Ontbijt met vezels en eiwit
Lees je dit tijdens je vieruursdip dan heb je weinig meer aan deze tip, maar alvast voor morgen: ontbijt! Het is de belangrijkste maaltijd van de dag.

2. Doe de omlaagkijkende hond
Yoga lijkt allerlei gezondheidsvoordelen te hebben. Door je te concentreren op je ademhaling, krijg je meer energie.

3. Zet je favoriete muziek aan
Zingen onder de douche is niet voor niets zo fijn. Zingen maakt vrolijk en vermindert stress. Dus zet je favoriete muziek aan en zing ongegeneerd mee.

4. Neem een glas water
Je lichaam heeft voldoende vocht nodig om goed te functioneren. Met ademen, transpireren en toiletbezoekjes raak je constant vocht kwijt. Vul je dat niet aan, dan raak je uitgedroogd. Van een klein watertekort kun je je al behoorlijk vermoeid voelen. Je hebt dagelijks ongeveer 1,5 liter vocht nodig. Of je genoeg binnenkrijgt is te zien aan je urine: is je plas licht of felgeel van kleur, dan zit je goed. Donkergele urine wijst op uitdroging.

5. Eet meer noten
Neem een handje noten als tussendoortje. Amandelen, walnoten, cashewnoten of een mix van noten die jij lekker vindt. Noten zijn een goede bron van vezels, eiwit, B-vitamines en gezonde vetten.

6. Snuffel aan sinaasappel
Van de geur van munt, sinaasappel, kaneel of eucalyptus knappen sommige mensen op. Test eens wat voor jou werkt. Snuffel aan een kaneelstokje, schil een sinaasappel of zet een pot geurige verse muntthee.

7. Neem de trap
Beweging is een natuurlijke energiebooster. Zodra je in beweging komt, gaat er zuurstofrijk bloed door je lichaam stromen naar je hart, spieren en hersenen.

8. Zit in de zon
Als je op een zonnige dag naar buiten gaat, merk je vaak al gauw wat voor positieve invloed zonlicht heeft op je humeur en hoe fit je je voelt.

9. Eet een hapje
Je hele lijf, maar zeker je hersenen, functioneren niet zonder brandstof. Je brein heeft glucose nodig om zo goed mogelijk te kunnen werken. Zakt je bloedglucosespiegel, dan ben je minder scherp.

10. Omring je met vrolijke vrienden
Het klinkt misschien gek, maar emoties zijn besmettelijk. Is je omgeving continu negatief en chagrijnig, dan vreet dat energie. In de buurt van opgewekte mensen, word jij vanzelf ook positiever en energieker.

bron: lees het hele artikel op www.gezondheidsnet.nl

Ons advies :
Tips voor een goede dag :          
1. Drink  elke dag 2 tot  2  1/2   liter water 
2. Eet iedere dag  rauwkost
3. Eet iedere dag  ongezouten / gemengde noten
4. Gebruik  weinig suiker
5. Zorg iedere dag voor een half uur beweging,
6. Drink  weinig alcohol
7. Niet roken
8. Lees meer op Manuia Gezond  (eerst inloggen) 

Meer info vindt u op onze site manuia

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...