Doorgaan naar hoofdcontent

10 tips tegen buikvet

Een 'bierbuik' wegkrijgen is niet alleen een esthetische  kwestie, ook op gezondheidsvlak is het belangrijk. Zo kan overtollig buikvet leiden tot hartproblemen, diabetes type 2, insulineweerstand en sommige kankers. Vet verliezen in die zone blijkt moeilijker dan het lijkt. Time somt tien redenen op om waarom buikvet zo moeilijk weg te krijgen is.

1. U wordt ouder:
Het metabolisme vertraagt immers met de jaren en het lichaam heeft minder calorieën nodig om te functioneren. Vrouwen worden bovendien geconfronteerd met de menopauze, een periode waarin het vet vooral rond de buik gestockeerd wordt.

2. U doet niet de juiste oefeningen:
Om buikvet te verliezen moet u cardio-oefeningen met spiertraining combineren. Kate Patton, diëtiste in het ziekenhuis van Cleveland, raadt 250 minuten gematigde en 125 intensieve oefeningen per week aan.

3. U eet te veel industriële voedingsmiddelen
Vermijd wit brood, koeken, frieten, zoete dranken en desserten. Verkies fruit, groeten en volkorenproducten.

4. U eet slechte vetten
Verkies gezonde vetten zoals olijfolie, avocado, noot-of zonnebloemolie en vette vis. Overdrijf daar echter niet in.

5. Uw trainingssessies zijn niet moeilijk genoeg. 
Om genoeg vetten en calorieën te verbranden moeten de oefeningen intens zijn.

6. U bent gestresseerd
En het feit dat u meer eet wanneer u gestresseerd bent is niet de enige verklaring. Het stresshormoon cortisol verhoogt ook de hoeveelheid vet in het lichaam en vergroot de vetcellen.

7. U slaapt onvoldoende. 
Een 16 jaar durende studie die werd uitgevoerd bij ongeveer 70 000 vrouwelijke deelnemers bewees dat vrouwen die slechts vijf uur of minder per nacht sliepen 30% meer kans hadden om 10 kilo te verdikken dan degenen die zeven uur sliepen. Volgens de nationale gezondheidsinstanties moeten volwassenen dan ook zeven à acht uur per nacht slapen.

8. Uw lichaam heeft de vorm van een appel. 
Indien u meer kilo's rond de buik dan in de billen en dijen stockeert, hebt u "de morfologie van een appel" wat betekent dat u genetisch voorbestemd bent om kilo's rond uw buik te stockeren wat het nog moeilijker maakt om ze te verliezen.

9. U bent ziek
Bij sommige ziektes ontstaat er en gewichtstoename ter hoogte van de buik. Ga langs bij u arts als dat dat geval is en u zwaarlijvig bent. U kan aan pre-diabetes of diabetes lijden.

10. U bent niet gemotiveerd
Om buikvet te verliezen moet u een caloriearm en vezelrijk dieet combineren met cardio-en spieroefeningen. Als u echter voldoende gemotiveerd bent zal zelfs genetische aanleg u er niet van kunnen weerhouden het ongewenste vet weg te krijgen. 

lees hier het hele artikel 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...