Doorgaan naar hoofdcontent

10 tips tegen buikvet

Een 'bierbuik' wegkrijgen is niet alleen een esthetische  kwestie, ook op gezondheidsvlak is het belangrijk. Zo kan overtollig buikvet leiden tot hartproblemen, diabetes type 2, insulineweerstand en sommige kankers. Vet verliezen in die zone blijkt moeilijker dan het lijkt. Time somt tien redenen op om waarom buikvet zo moeilijk weg te krijgen is.

1. U wordt ouder:
Het metabolisme vertraagt immers met de jaren en het lichaam heeft minder calorieën nodig om te functioneren. Vrouwen worden bovendien geconfronteerd met de menopauze, een periode waarin het vet vooral rond de buik gestockeerd wordt.

2. U doet niet de juiste oefeningen:
Om buikvet te verliezen moet u cardio-oefeningen met spiertraining combineren. Kate Patton, diëtiste in het ziekenhuis van Cleveland, raadt 250 minuten gematigde en 125 intensieve oefeningen per week aan.

3. U eet te veel industriële voedingsmiddelen
Vermijd wit brood, koeken, frieten, zoete dranken en desserten. Verkies fruit, groeten en volkorenproducten.

4. U eet slechte vetten
Verkies gezonde vetten zoals olijfolie, avocado, noot-of zonnebloemolie en vette vis. Overdrijf daar echter niet in.

5. Uw trainingssessies zijn niet moeilijk genoeg. 
Om genoeg vetten en calorieën te verbranden moeten de oefeningen intens zijn.

6. U bent gestresseerd
En het feit dat u meer eet wanneer u gestresseerd bent is niet de enige verklaring. Het stresshormoon cortisol verhoogt ook de hoeveelheid vet in het lichaam en vergroot de vetcellen.

7. U slaapt onvoldoende. 
Een 16 jaar durende studie die werd uitgevoerd bij ongeveer 70 000 vrouwelijke deelnemers bewees dat vrouwen die slechts vijf uur of minder per nacht sliepen 30% meer kans hadden om 10 kilo te verdikken dan degenen die zeven uur sliepen. Volgens de nationale gezondheidsinstanties moeten volwassenen dan ook zeven à acht uur per nacht slapen.

8. Uw lichaam heeft de vorm van een appel. 
Indien u meer kilo's rond de buik dan in de billen en dijen stockeert, hebt u "de morfologie van een appel" wat betekent dat u genetisch voorbestemd bent om kilo's rond uw buik te stockeren wat het nog moeilijker maakt om ze te verliezen.

9. U bent ziek
Bij sommige ziektes ontstaat er en gewichtstoename ter hoogte van de buik. Ga langs bij u arts als dat dat geval is en u zwaarlijvig bent. U kan aan pre-diabetes of diabetes lijden.

10. U bent niet gemotiveerd
Om buikvet te verliezen moet u een caloriearm en vezelrijk dieet combineren met cardio-en spieroefeningen. Als u echter voldoende gemotiveerd bent zal zelfs genetische aanleg u er niet van kunnen weerhouden het ongewenste vet weg te krijgen. 

lees hier het hele artikel 

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van