Doorgaan naar hoofdcontent

Je moet er in geloven


Je moet er in geloven :
Regelmatig krijg je te horen dat je er in moet geloven. Als je verteld over het nut van onze juice. Dan denk ik al snel, och laat maar.

Ik wil niet gaan proberen om mensen te gaan overtuigen. Want dat werkt toch niet. Ze zijn vaak heel stellig in hun standpunt. Heel stellig in de overtuiging dat de hun dokter het allemaal zo goed weet. Als je dan doorvraag dolf het allemaal zo goed werkt, is het antwoord dan vaak nee.

Neuroloog:
Als er over “hun dokter” wordt gesproken, dan verschijnt er vaak iets magisch. Een soort engel- achtige waardering. Mijn moeder liep lang geleden jaarlijkse naar een neuroloog. Dit vanwege haar zware epilepsieaanvallen. Ze was in staat m een brandende sigaret tussen haar vingers vast te houden tijdens zo’n aanval. De sigaret brandde gewoon door en je moest met vereende krachten de sigaret verwijderen anders hand ze weer brandwonden.

Ze was helemaal verrukt als ze weer bij haar neuroloog was geweest. Kreeg weer een vracht aan medicijnen voorgeschreven, die – naar onze beleving – niets uithaalden. Maar mijn moeder geloofde stellig in haar neuroloog.

Zo’n tien jaar geleden werd de neurolog ontmaskerd. Had allerlei medicijnen voorgeschreven aan patiënten  die ze helemaal niet nodig hadden. Hij vervalste zelfs onderzoeksrapporten, waardoor hij extra vergoedingen van de fabrikanten kreeg.

Gelukkig was mijn moeder al lang overleden. Zo hoefde zij het verval van haar neuroloog niet mee te maken. Want ze zou  toch stellig in hem blijven geloven.


Henk:
Is jaren geleden van zijn paard gevallen en heeft daarbij zijn enkel ernstig verbrijzeld. Na vele operaties kwam het redelijk weer goed. Maar de sterke pijnen bleven. Totdat hij ruim 10 jaar geleden onze juice leerde kennen. Tot op de dag van vandaag zweert hij bij een dagelijkse slok juice, waardoor hij pijnvrij de dag doorkomt.  Ja, ja, ik hoor u al denken, hij gelooft er in.

Paarden;
Henk is eigenaar van een sportstal met heel veel sportpaarden. Door dagelijkse dressuur brengt hij de paarden p een hoger niveau, totdat ze geschikt zijn voor de verkoop.  Het is aandoenlijk hoeveel Henk van paarden weet. Het ene paard is een langzame eter. Die moet zijn hooi niet in de bak in de stal, want hij eet langzaam. Dan versmeert  het paard het hooi en eet veel te weinig. Door het hooi buiten de stal in een kruiwagen te legen, eet het aard voortdurend. Daardoor is het aard in uitstekende vorm.

Zo heeft ij ook paarden die extra krachtvoer nodig hebben. Of helemaal niet tegen krachtvoer kunnen. Paarden zijn bijna net mensen.


Koliek:
Kolieken is een slag in de darmen, wat nog al eens voorkomt  bij paarden. Henk spuit 100 cc juice in de mond van het paard en daarna de tredmolen in. Het perfect tegen kolieken. Er een dierenarts is veel duurder.

Of het paard er in gelooft ? Henk in ieder geval wel. Hij zweert er bij.

En wat denk je zelf, geloof  je er wel of niet in. Of maakt het je gewoon niets uit en wil je meer weten. Kijk via onderstaande button ;
  hier


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...