Doorgaan naar hoofdcontent

Aantrekkingskracht door te stralen.

Meer succes op zakelijke events...
Waarom zijn sommige mensen muurbloempjes, terwijl anderen er met de buit vandoor gaan?
Aantrekkingskracht krijg je niet door heel hard te zenden, maar door te stralen. Hieronder enkele tips die je daarbij zullen helpen.

Tip 1: Maak oogcontact.
Je ogen zeggen net zoveel als je mond. Als je aantrekkingskracht tijdens business-events wilt vergroten, vergeet dan niet oogcontact te maken en te houden. Iemand die veel wegkijkt of - erger nog - je niet aankijkt, geeft geen gevoel van vertrouwen. Maak het daarom persoonlijk. Als de ander of jij spreekt, kun je elkaar aankijken, maar laat in de tussenpozen je blik even een paar tellen afdwalen. Dat voorkomt dat je gaat staren.

Tip 2: Koop nieuwe kleding.
Kleding maakt de man (of vrouw). Soms kom je iemand tegen die er gewoon perfect uitziet en rondloopt alsof hij/zij de eigenaar is van de tent. Misschien dacht je toen: "Wow, zo wil ik er ook bijlopen." Stop met wensen en doe het gewoon. Investeer in een paar goede kledingstukken waarmee je gemakkelijk kunt combineren. Beter tien goede kledingstukken van kwaliteit dan honderd in de kast waarvan je denkt: "ik heb echt niets om aan te trekken..."

Tip 3: Zorg voor jezelf.
Het is wetenschappelijk bewezen dat er correlatie is tussen goed ruiken en zelfvertrouwen. Neem een douche voordat je naar een netwerkbijeenkomst gaat, zorg voor een goede deo en doe een lekker geurtje op. Overdrijf daarbij niet. Hoe subtieler hoe beter.

Tip 4: Wees duidelijk.
Spreek duidelijk en met zelfvertrouwen.Praat niet óver maar mét mensen en onderbreek ze niet als ze een verhaal vertellen. Je komt beter over als je iets harder praat dan normaal. Heb jij verbale tics, zoals "weet je" of mijn favoriet: "absoluut," probeer ze te vermijden.

Tip 5: Raak de ander aan.
Een methode om verbinding te maken is om de ander heel af en toe lichtjes aan te raken als je iets vertelt. Op de schouder of elleboog. Dit geeft vertrouwen omdat je daarmee aangeeft dat je je op je gemak voelt bij de ander.

Tip 6: Geef complimenten.
Veel mensen denken dat complimenten geven de aandacht van jezelf afhaalt. In werkelijkheid geeft het bij de ander een beeld dat jij in de positie bent om anderen te evalueren. Het geven van complimenten laat zien dat je midden in je netwerk staat, bescheiden bent en een mensen-mens bent.

Tip 7: Wees aardig.
Geef nooit af op anderen. Behandel anderen met respect en wees aardig voor je omgeving. De weg naar succes begint met het feit dat anderen jou aardig vinden. Aardig gevonden worden is het eerste bruggetje dat je over moet voordat je gekwalificeerd kunt worden als potentiële relatie.

Tip 8: Praat niet te veel.
Onzekere mensen proberen te domineren in een gesprek. Probeer niet beter te zijn dan anderen door constant je eigen varianten van anekdotes te vertellen. In plaats daarvan kan je veel beter vragen stellen. Hierdoor heb jij de controle over het gesprek. Bovendien kom je geïnteresseerd over.

Tip 9: Praat niet over geld.
Succesvolle mensen praten zelden over geld. Als je over geld praat, kom je dus niet succesvol over. Opscheppen over je auto, huis of bedrijf stoot eerder af dan dat het aantrekt. Misschien dat sommige mensen er wel door worden aangetrokken, maar wees eens eerlijk; zit je op mensen te wachten die op je geld afkomen?
Tip 10: Glimlach.

Mensen die glimlachen zijn tevreden en voelen zich fijn. De mens wil daar van nature graag bij zijn. Dus oefen je glimlach zo veel als je kunt.

Tip 11 (bonus): Deel je mening op mijn blog :-)
Durf te ondernemen!

Op 18 december a.s. organiseer ik mijn laatste Out of your Box dag. Dit is tevens een informatiesessie voor de jaargroep 2015. Klik hier voor meer informatie!

ps. dit verhaal vonden wij zo toepasselijk dat we het onverkort overnamen.
       team manuia
       

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...