15 Tips om lekker een ei te eten :
1) Van eieren word je niet dik. Een gemiddeld gekookt ei bevat maar 75 kcal.
2) Eieren bevatten antioxidanten, die ouderdomsgebonden oogziektes kunnen tegengaan.
3) Eieren zijn rijk aan alle essentiële aminozuren.
4) Zijn ze een bron van biologische, hoogwaardige eiwitten.
5) Bevatte nuttige stoffen als ijzer, choline, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D.
6) Op het cholesterolgehalte in je bloed heeft dit nauwelijks effect.
7) Kook eieren wel hard, tenminste negen minuten. Zo voorkom je een salmonellabesmetting.
8) Uw lever (die verantwoordelijk is voor 40% van de cholesterolaanmaak) maakt minder cholesterol aan als
cholesterol gewoon in de voeding aanwezig is
9) Ei verbetert de darmperistaltiek (door de lecithine).
10) Dus voor mensen met trage darmen is het zeker een aanrader.
11) Een ei, geklutst of als omelet reepjes door de soep geeft niet alleen een heel romig effect, het geeft ook een langer
verzadigingsgevoel en zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Ideaal voor in je lunchsoep.
12) Maak altijd je eigen ei gerechten. Kant en klare gerechten zitten vol ongezonde vetten en suikers;
13) Een ei is één van de beste bronnen van Choline. Choline is een belangrijke voedingsstof voor onze
hersenen.
14) Ei is een zeldzame bron van deze voedingsstof die bijna niet in andere voedingsmiddelen te vinden is.
15) Een groot onderzoek geeft aan dat het eten van eieren geen verband houdt met een hartaandoening of
beroerte bij gezonde mensen. Als je het onderzoek wilt lezen, klik dan .hier
Reacties
Een reactie posten