Niet alleen wat er op het menu staat, maar ook hoe de verschillende levensmiddelen worden bereid is van invloed op de gezondheid van de kwaliteit van de voeding.
Gegrilde en gebakken dierlijke producten, zoals vlees-en kaasproducten bevatten vaak grote hoeveelheden zogenaamde AGE's (Advanced Glycation eindproducten) .Dit zegt een team van onderzoekers op Mount Sinai School of Medicine in New York.
In grote hoeveelheden opgeslagen worden deze suiker-oxidatieproducten vermoedelijk geassocieerd met ontstekingen, insulineweerstand, nier-en vaatziekten, dementie en Alzheimer.
Zoals de wetenschappers in de "Journal of Gerontology: rapport Medische Wetenschappen ', berichten , vonden zij in een recente studie in het bloed van enkele van hun proefpersonen verhoogde AGE niveaus . Daarbij bleek dat hoe meer voedingsmiddelen met AGEs de studiedeelnemers hadden gebruikt , hoe hoger de AGE waarden in het bloed waren. En hoe sterker bepaalde laboratoriumwaarden die ontstekingen aanduiden waren .
Ook de waarden van suiker bij ouderen was gemiddeld hoger dan bij jongeren. Het team had 175 gezonde mannen en vrouwen in twee leeftijdsgroepen (18 tot 45 en 45 tot 80) onderzocht.
AGEs zijn heel misleidend, want ze geven ons voedsel ook wenselijke geuren en smaken," merkt hoofdauteur Helen Vlassara. Indien overmatig AGE's worden toegevoegd, dan zijn deze stoffen schadelijk voor de gezondheid.
Ontstekingsprocessen, vroegtijdige veroudering of ziekten zijn een mogelijk gevolg.
Daarom is meer uitleg over AGEs en waarschuwingen op de verpakkingen noodzakelijk. Intensiever gebruik van diepvriesproducten, gekookte en gegrilde voedsel kan het lichaam in staat stellen om AGE sterk te verminderen .
bron : J Gerontol A Biol Sci Med Sci.
Team Manuia heeft alle informatie over TruAge samengevat in een GRATIS Ebook , die u hier kunt aanvragen ;
Gegrilde en gebakken dierlijke producten, zoals vlees-en kaasproducten bevatten vaak grote hoeveelheden zogenaamde AGE's (Advanced Glycation eindproducten) .Dit zegt een team van onderzoekers op Mount Sinai School of Medicine in New York.
In grote hoeveelheden opgeslagen worden deze suiker-oxidatieproducten vermoedelijk geassocieerd met ontstekingen, insulineweerstand, nier-en vaatziekten, dementie en Alzheimer.
Zoals de wetenschappers in de "Journal of Gerontology: rapport Medische Wetenschappen ', berichten , vonden zij in een recente studie in het bloed van enkele van hun proefpersonen verhoogde AGE niveaus . Daarbij bleek dat hoe meer voedingsmiddelen met AGEs de studiedeelnemers hadden gebruikt , hoe hoger de AGE waarden in het bloed waren. En hoe sterker bepaalde laboratoriumwaarden die ontstekingen aanduiden waren .
Ook de waarden van suiker bij ouderen was gemiddeld hoger dan bij jongeren. Het team had 175 gezonde mannen en vrouwen in twee leeftijdsgroepen (18 tot 45 en 45 tot 80) onderzocht.
AGEs zijn heel misleidend, want ze geven ons voedsel ook wenselijke geuren en smaken," merkt hoofdauteur Helen Vlassara. Indien overmatig AGE's worden toegevoegd, dan zijn deze stoffen schadelijk voor de gezondheid.
Ontstekingsprocessen, vroegtijdige veroudering of ziekten zijn een mogelijk gevolg.
Daarom is meer uitleg over AGEs en waarschuwingen op de verpakkingen noodzakelijk. Intensiever gebruik van diepvriesproducten, gekookte en gegrilde voedsel kan het lichaam in staat stellen om AGE sterk te verminderen .
bron : J Gerontol A Biol Sci Med Sci.
Team Manuia heeft alle informatie over TruAge samengevat in een GRATIS Ebook , die u hier kunt aanvragen ;
Reacties
Een reactie posten