Doorgaan naar hoofdcontent

Alweer een boek; het Anti AGE dieet

Er heersen allerlei  ernstige ziekten die te maken hebben met het voedsel van tegenwoordig. Het lijkt wel of er iets in ons eten zit, waar we de vinger niet op kunnen  leggen.
In de begin jaren zeventig verkeerden wij nog in de veronderstelling dat bv diabetes  snel genezen zou kunnen worden.  Vandaag de dag kunnen diabetes en de complicatie’s daarbij veel beter behandeld worden. Maar genezing ?

Daarnaast zijn er allerlei ziekte’s bijgekomen zoals obesitas, hart- en vaatziekten, nierziekten, alzheimer, andere vormen van dementie, kanker en nog veel meer.Iedereen kent tegenwoordig wel iemand met een van deze ziekten , een familielid, een vriend of een buur.De knapste koppen op de wereld zijn  tot op heden nog niet in staat gebleken om deze ontwikkeling volledig te verklaren.

Toch beginnen steeds meer stukjes van deze puzzel op hun plek te vallen. Zo is er een duidelijk verband met een toenemend lichaamsgewicht aangetoond. Overgewicht en te veel eten zijn nu normaal geworden.
In Amerika  eet  1 op 4 mensen zoveel, dat men er gewoon ziek van is. In Nederland zou dat 1 op 9 mensen zijn.
Toch is 80 % van dit alles te voorkomen met een gematigd dieet en meer beweging. En er zijn meer dan genoeg dieetboeken en trainingsprogramma’s om uit  en te kiezen.

Als mogelijke oorzaak kwam o.a.  te veel eiwitten in beeld, of te veel vet of te veel koolhydraten.Daarna de transvetten.Uiteindelijk kwamen de AGE in beeld  de Advanced Glycation End-producten.

AGE’s zijn giftig .
Onze moderne voeding staat er stijf van. Vrijwel niemand heeft er van gehoord, maar dat staat op het punt te veranderen; AGE’s gaan de wereld van voeding en gezondheid op de kop zetten.

Met baanbrekend onderzoek heeft Prof dr.Helen Vlassara dit boek  Het anti Age dieet geschreven over AGE’s. Zij toont aan dat het verminderen van AGE’s die wij via onze voeding binnenkrijgen, tot grote gezondheidswinst leiden.

bron : het anti AGE dieet, door prof.dr Helen Vlassara

Op onze site www.manuia.org vindt u nog veel meer informatie over AGE's.

dit boek bevat heel veel relevante informatie  en kunt u via onderstaande link bestellen bij bol.com.
Alweer een boek;  het Anti AGE dieet

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...