Doorgaan naar hoofdcontent

10 feiten over water


Over water gesproken :

10 feiten over water

1)    663 miljoen mensen hebben geen toegang tot veilig drinkwater. Dat is 1 op de negen mensen wereldwijd.



2)   Nederlanders verbruiken gemiddeld 110 liter water per dag. In Sub-Sahara Afrika moeten de mensen het doen met gemiddeld 10 tot 15 liter per dag.





3)   Een snelle douche (1 minuut) met een gewone douchekop kost meer water dan de 10 tot 15 liter die mensen in Sub-Sahara Afrika gemiddeld voor een hele dag tot hun beschikking hebben.



4)   Volgens de WHO (de Wereldgezondheidsorganisatie) is 15 liter water per persoon per dag het minimum om gezond te blijven. Het is net genoeg om van te drinken, heel simpel te koken en om handen te wassen. Maar er blijft geen druppel water over voor bijvoorbeeld een wasbeurt of om kleding te wassen.



5)   Meisjes en vrouwen in Afrika en Azië lopen gemiddeld 6 kilometer per dag om water te halen. Het water dat zij op de terugweg dragen weegt ruim 18 kilo.



6)   Met schoon water dichtbij huis zouden ze al die uren kunnen besteden aan school, aan betaald werk of gewoon aan plezier hebben.





7)   Wereldwijd sterven elk uur 66 kinderen aan diarree. Toegang tot veilig drinkwater reduceert dit risico aanzienlijk.



8)   Op scholen met veilig water en goede wc’s, stijgt het opkomstpercentage, vooral bij meisjes. Helaas voldoet een op de drie scholen niet aan deze voorwaarden.





9)      160 miljoen kinderen lijden aan groeistoornissen en ondervoeding. Dit heeft levenslange gevolgen voor hun gezondheid, hun opleiding en hun kans op het vinden van betaald werk. 50 procent van alle gevallen van ondervoeding is gerelateerd aan gebrek aan veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen.



Droogteperiode Midden-Oosten ergste in 900 jaar         maart 2016

De huidige droogte die in 1998 begon in het oostelijke Middellandse Zeegebied waar Cyprus, Israël, Jordanië, Libanon, Palestina, Syrië en Turkije liggen, is de hevigste van de afgelopen negen eeuwen. Dat stellen NASA-wetenschappers op basis van nieuw onderzoek.



Veel schade door waterproblemen Midden-Oosten en Noord-Afrika'

Slechte watervoorzieningen zorgen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika jaarlijks voor zo'n 21 miljard dollar aan economische schade. Dat heeft de Wereldbank becijferd in een nieuw rapport.

Volgens de onderzoekers worden watervoorraden in het gebied in een hoger tempo opgemaakt dan dat ze op natuurlijke wijze aangevuld worden. En dat komt niet alleen door het droge klimaat. Het watermanagement in de Arabische wereld laat veel te wensen over, aldus de Wereldbank.



Droogte in Italië  ; 25 juli 2017

Het watertekort in de Zuid-Europese metropool wordt voornamelijk veroorzaakt door de aanhoudende droogte. In de eerste zes maanden van dit jaar is hier maar 157 millimeter water uit de hemel gevallen, tegen 649 millimeter in de eerste helft van 2016. Een ongekend lange hittegolf verergert de situatie alleen maar, doordat er meer water uit de bronnen verdampt.



Droogte blijft melkers Nieuw-Zeeland plagen               december 2017

Klasse medium. Die blijft van kracht voor de droogte, welke het noorden en delen van het zuiden van Nieuw-Zeeland in zijn greep heeft. Er viel wel regen tijdens de kerstdagen, maar niet overal en niet voldoende. Daarmee wordt de voederwinning voor melkveehouders een zware dobber.



Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van