Doorgaan naar hoofdcontent

Heb jij ook zoveel last van hooikoorts

Heb jij ook zoveel last van hooikoorts



Hoofdseizoen van elzenpollen gaat van start, ook zeer vroeg
Door de zeer hoge temperaturen breekt het hoofdseizoen van het elzenpollen al aan. De piek van de eerste bloeiwaarnemingen verwachten we rond 6 februari, ongeveer een maand vroeger dan normaal.
Mensen met elzenpollenallergie dienen de komende weken rekening te houden met hooikoortsklachten en eventueel hun voeding aan te passen. Ziet u elzen in bloei komen, geef dat dan door via Natuurkalender.nl.

In december stonden de elzen die van oorsprong uit de Kaukasus komen al in bloei. Volgens de pollentellingen van het LUMC liep de elzenpollenconcentratie in de laatste week van 2017 al op tot ruim 70 pollen per kubieke meter lucht. Daarna liep de concentratie weer sterk terug. Hooikoortspatiënten die gevoelig zijn voor elzenpollen hebben daarom mogelijk al hooikoortsklachten gehad, zeker als ze ook gevoelig zijn voor het pollen van hazelaar. De hazelaars bloeiden de afgelopen weken volop en recordvroeg.

Misschien wel een van de vroegste ooit
Het meeste elzenpollen van dit jaar moet echter nog komen. Door de zeer warme maanden hebben, net als de hazelaars en andere vroege bloeiers, ook de elzen zich snel ontwikkeld. De meeste van de naar schatting 27 miljoen elzen in ons land gaan binnenkort in bloei komen. Op basis van de bloeimodellen van de Natuurkalender wordt de piek van de eerste bloeiwaarnemingen verwacht op 6 februari. Dit is bijna een maand vroeger dan de gemiddelde start in de jaren 1940 tot en met 1968 (zie onderstaande figuur). Ten opzichte van het gemiddelde van de voorgaande 17 jaar verwachten we de els dit jaar zo’n twee weken eerder in bloei. Daarmee wordt dit jaar mogelijk een van de vroegste jaren ooit.

Bron ; Universiteit van Wageningen

Hooikoorts:
In Nederland hebben zo'n 4 miljoen mensen last van hooikoorts. Een kwart van deze mensen reageert op bomen. De pollen van berken en essen zijn sterk allergeen".

Kruisallergie
Tussen sommige pollen en voeding bestaat een wisselwerking. Dit wordt een kruisallergie genoemd.
Bijvoorbeeld: mensen met een graspollenallergie zijn vaak allergisch voor, of krijgen verergerde klachten bij, het eten van de allergie-familie Nachtenschade.
Denk aan aardappelen, aubergines, chili- groene- en Spaanse pepers, paprika, piri piri, tabak, tomaten en goji bessen.
Onze  juice :
Jolanda te R.:
Ik had al jaren last van migraine en via een vriendin leerde ik dze juice kennen. Ik gebruik het nu ruim 2 jaar en heb nagenoeg geen last meer van deze migraine – aanvallen.
Wat me opvalt dat ik sindsdien ook geen hooikoorts meer heb. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat dit komt door deze  juice.

Brigitte te W:
Ik had ten gevolge van een ongeval zware rugpijn / artrose. Ik leerde  deze juice kennen en gebruik dit dagelijks. Na verloop van tijd bemerkte ik dat ik geen last meer had van hooikoorts.
In het verleden had ik daarvoor flinke spuiten van mijn huisarts nodig, om een beetje redelijk de zomer door te komen. Maar die kunnen gelukkig achterwege blijven.
Mijn levenskwaliteit is enorm verbeterd.

Garantielabel
Als u niet niet volledig tevreden bent met uw aankoop, kunt u ons het product (gebruikt of ongebruikt)binnen 90 dagen* na de oorspronkelijke aankoopdatum terugsturen, waarna de producent u 100% van de aankoopprijs zal terugbetalen (exclusief verzend- en behandelingskosten).
mijn ervaring

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van