Doorgaan naar hoofdcontent

De beste dorstlesser = neem water


Wist je dat we wel voor 60 tot 70 procent uit water bestaan? Van al dat vocht verliezen we dagelijks behoorlijk wat: via de urine, door te ademen en te zweten. In ons eten zit ook veel water, maar om de vochtbalans op peil te houden, moet je dagelijks één tot anderhalve liter vocht drinken.
 


voedingscentrum, het nieuwe eten, dorst, dorstlessers, dorstlesser, warm weer, sap, water
Heb jij moeite voldoende te drinken op een dag? Zo lukt het misschien wel.

Gekneusde munt

Fleur je kraanwater eens op met een schijfje citroen of wat gekneusde muntblaadjes. Of maak ijsthee van afgekoelde, sterke (vruchten)thee. En binnenkort bloeit de vlierbloesem waar je lekkere siroop van kan maken. Liever kant-en-klaar uit de winkel? Kies dan voor een calorie-arme drank.

Neem mini

Sommige dranken drink je vooral voor 'de lekker'. Zoals frisdrank of die hippe koffiedrankjes met lange namen met veel slagroom en chocolade. Geen dagelijkse kost, dus. Toch zin in een traktatie? Bestel een kleine beker van die koffie en koop mini-blikjes frisdrank.

Water

Veruit de beste dorstlesser is water. Het kost bijna niks, het is duurzaam en bevat geen calorieën. Ook light-(fris)dranken, thee en koffie zonder suiker zijn een goede keuze. Vruchtensap met vruchtvlees is prima, maar energierijk. Drink niet meer dan 1 glas per dag of leng het aan met (bruisend) water.

Drinkalarm

Het overkomt ons allemaal wel eens: je bent de hele dag druk bezig en pas als je neerploft besef je dat je ontzettende dorst hebt. Zorg dat je altijd water bij de hand hebt. Zet een karaf op tafel en neem een flesje mee. Plan vaste drinkmomenten en zet desnoods een alarmpje om je te herinneren.

Pot thee

Al dat sap en gezoete (zuivel)drankjes zijn niet zo gezond, en slecht voor de tanden bovendien. Wen je kind aan om bij dorst water te drinken, eventueel met een beetje ranja. Zet een ouderwets gezellige pot thee (zonder suiker) na schooltijd en drink met de kinderen thee terwijl zij over hun dag vertellen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Voedingscentrum.
bron ; www.gezondheidsnet.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...