Doorgaan naar hoofdcontent

over de twee broertjes...........


Ik keur niet goed wat de vader gedaan heeft, maar  kan ik me wel indenken  hoe hij er toe gekomen is. De man was kennelijk getergd tot op het bot. De moeder kreeg altijd gelijk.Per kwartaal en soms nog wel vaker een nieuwe voogd voor de kinderen en allemaal vooringenomen, want de moeder heeft altijd gelijk. Uiteindelijk is de man zo ver getergd met steeds slechtere afspraken over bezoekregelingen dat hij besloten heeft dat als ik de kinderen niet meer mag zien, dan zij ook niet.

Maar de huidige beeldvorming is momenteel wel heel erg eenzijdig. Met wat we weten uit berichtgevingen van de politie kun je misschien afleiden dat de vader zijn actie zeer nauwkeurig heeft  voorbereid en uitgevoerd. In een ultieme wraakactie.
Wij weten allemaal niets over de achtergronden en wat zich allemaal al heeft afgespeeld.

Scheiden doet leiden is een gezegde. Helaas blijkt dat in de praktijk meer dan waar .  De huislijk geweldzaken zijn daar vaak een voorbeeld van. Maar ook dan is de man vaak de kwaaie pier. De vrouw wordt bijna altijd geloofd. En geloof me, in praktijk blijken er bloedzuigers van ex-echtgenote's  met strakke hand de regie over de scheiding en de periode tot ver daarna strak te kunnen plannen.

Als je daarnaast ook de activiteiten van het LBIO, Landelijk Bureau Inning Ouderbijdrage meeneemt, is de pijn compleet. Toegeven, de LBIO is ooit opgericht om halsstarrige vaders te dwingen hun financiële verplichtingen na te komen. De regeling is tot stand gekomen in een periode van welvaart. In de huidige malaise is het wel iets anders. Als de vader pech heeft, geen werk, amper inkomen = wordt de bijdrage wel een heel groot probleem.

Kortom  financiële problemen, geen werk, voortdurend trammelant met je ex en dan ook nog eens je kinderen grotendeels kwijtraken  is een ramp en kunnen mensen tot heel extreem gedrag brengen.

Als alles in je leven je tussen je vingers doorglipt en de Wet van Murphy volledig beslag over  je doen en laten legt, worden sommigen tot ultieme wanhoop gedreven en zien geen enkele uitweg meer. 

Alles heeft zijn keerzijde, maar wat hier is gebeurd is een ultieme ramp. Wie zijn wij om daar over te oordelen.
Hoe we daar als samenleving mee moeten omgaan is een groot probleem.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van