Doorgaan naar hoofdcontent

War on drugs :

War on drugs

Deze oorlog, ik schreef er eerder deze week al over, is door Amerika op alle fronten verloren. Waarom is deze oorlog dan al lang niet al beëindigd? De reden is simpel, de belangrijkste belangen liggen bij partijen die baat hebben bij het voortduren van die zogenaamde oorlog.
Maar wie hebben er dan baat bij om deze dure verloren oorlog te blijven rekken?
Dat is een enorme rits aan personen en bedrijven.
Denk aan de commerciële gevangenissen in Amerika, maar ook aan politie. Dankzij deze oorlog die maar niet gewonnen kan worden is er enorm veel geld gegaan naar politie. Die hebben nu alles wat hun hartje maar begeerd, gevechtswagens, goede wapens en een enorme macht. Ook de geheime diensten varen er wel bij en hebben hun macht enorm uitgebreid.
Met die macht van politie en geheime dienst heeft heel de overheid meer macht. Heel het polItieke bestel is dus voor een sterke politie, omdat dit in feite de macht van de zittende elite mooi kan handhaven.
Ook beveiligingsbedrijven zien graag deze oorlog in stand blijven. En wat dacht u van de medische wereld en hulpverleners? Allemaal fantastische omzet die gerealiseerd wordt. Natuurlijk zijn er deskundigen die op persoonlijke titel voor het vrijgeven van wiet zijn, maar de managers die willen dat niet. Hou het maar in de illegaliteit, immers ontsporen er dan veel meer mensen en dat is omzet.
Je zou je beter afvragen wie zou er baat bij hebben als bijvoorbeeld soft-drugs gelegaliseerd wordt. Het antwoord is hooguit de gebruikers en misschien de belastingbetaler omdat er veel minder kosten voor handhaving komen... maar met minder kosten komen minder banen in de hulpsector en handhaving en daarmee is overduidelijk dat het geen discussie over de inhoud is. Het is een discussie over macht en invloed, niet over wat eigenlijk veel beter voor de samenleving zou zijn.
De grote bedrijven en de overheid hebben baat bij de illegaliteit en daarom zullen ze soft-drugs zo lang als maar mogelijk illegaal houden, hoeveel rapporten er ook komen dat alcohol in feite schadelijker is dan soft-drugs. Je kan je immers dooddrinken, maar jezelf doodblowen is vrijwel onmogelijk.

Wat zijn eventuele voordelen van het afschaffen van de 'War on drugs'?
- Minder overheids kosten vanuit handhaving (minder politie en gevangenissen.bewaarders nodig)
- Minder hulpverleners, want in het verleden is het gebleken en ook Nederland bewijst het dat mensen na een aanvankelijke piek na het vrijgeven daarna het besef krijgen dat er morgen ook nog soft-drugs is, net zo goed als dat er morgen nog alcohol en tabak is.
- Minder criminaliteitskosten, omdat legale soft-drugs ook veel goedkoper is.
- Meer belasting inkomsten. Immers kan je legale verkoop belasten.

De samenleving als geheel zou dus enorm profiteren, maar enkele belangengroepen doen dat niet en daarom verandert er niets, want 'de samenleving' kent geen lobbyisten.
Waarom vinden we het als samenleving OK als mensen roken en drinken, maar is blowen weer net te erg? Vraag u serieus eens af of ook u wel eens echt inhoudelijk naar het probleem heeft gekeken.
Is de samenleving na 40 jaar een wereldwijd verbod nu echt beter af geworden? Veel mensen die 'tegen' zijn, blaten gewoon de belangengroepen na. In Amerika was er nooit een groter drank en criminaliteitsprobleem als tijdens de drooglegging. Vervolgens verbieden ze wiet en kijk eens hoe Amerika er voor staat.
 
 
http://deanderewaarheid.blogspot.nl/2013/08/war-on-drugs.html
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...