Doorgaan naar hoofdcontent

10 veroorzakers van maagzuur

 

Mijd deze voeding als je het zuur hebt

 
Brandend maagzuur veroorzaakt vervelende klachten. Vaak moet je aan de medicijnen om het zuur weer te laten zakken. Maar van welk eten krijg je eigenlijk het zuur? En wat kun je dus beter laten staan? Tien soorten voeding waar je het zuur van krijgt.

Zuur in je maag heb je nodig om eten te verteren. Heel erg belangrijk dus, dat zuur. Het wordt echter lastig als het niet in je maag blijft zitten. Je maagzuur kan namelijk omhoog komen door je slokdarm. Je spreekt dan van ‘brandend maagzuur’. Dit veroorzaakt een brandende pijn aan de onderkant van je borstkas. De pijn straalt uit naar je keel en het zuur zorgt voor een zure of bittere smaak in je mond.

Eten

Om te zorgen dat je niet elke keer meteen naar de medicijnen hoeft te grijpen om van je klachten af te komen, kun je letten op wat je eet. Zo verklein je de kans dat je last krijgt. Dit eten bevordert brandend maagzuur en kun je dus beter vermijden:
 
  • alcohol (bier, wijn, whisky)
  • koffie
  • gekruid eten (pepers, salie, tijm, zuring, marjolein, dragon)
  • koolzuurhoudende dranken (frisdrank, bronwater)
  • vet eten (kebab, pizza, vlees, gefrituurd voedsel)
  • cacao (chocoladerepen, chocolademelk)
  • vruchtensap
  • pepermunt
  • ui
  • knoflook

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn:

Laat voeding uw medicijn zijn: Een uitspraak van Hippocrates, een Griekse geneesheer , die 400 jaar voor Chr. leefde en onder andere deze uitspraak deed. In ons item Kanker en de verboden genezingen, is in deel 3   het verhaal van de Gerson therapie. Die grotendeels   deze stelling beaamde. Maar momenteel ontzettend actueel en belangrijk. Bekijk en luister naar   bijgaand radio interview   NPO radio 1 https://www.minderpijn.info/blog

Ervaringen van lotgenoten astma en bronchitis

                Ervaringen van lotgenoten astma & bronchitis Verslag over mijn ervaring als een gebruiker met "allergische astma" Toen ik ongeveer 9 jaar oud was, begonnen mijn problemen met astma. Onze huisarts pompte me vol met cortisone , wat werd beschouwd als een wondermiddel. Mijn moeder trok me van arts tot arts, zelfs een arts die gespecialiseerd  was in acupunctuur. De tijd verstreek en elk jaar tussen mei en september, kreeg ik mijn astma. Hierdoor dachten de artsen  dat het een allergische astma zou zijn. In de daaropvolgende allergie testen, bleek dat ik een allergie had voor  grassen en granen. Nu woonden wij midden in de natuur, waar alles in de zomer vol staat met grassen en granen. Meteen  ik mocht  in de zomer niet aan een sport meedoen van de school , niet zwemmen of gymnastiek. Via via leerden wij deze juice kennen. Wat die juice  gedaan met mijn lichaam is gewoon geweldig! Maria. Juice - onze ...

Wat zijn gezonde voedingsgewoonten?

Om zo lang mogelijk in een goede  gezondheid  van het leven te genieten zijn in de eerste plaats goede en  gezonde voedingsgewoonten  onmisbaar. Om gezonde voedingsgewoonten aan te leren moeten we wél weten wat voedingsdeskundigen verstaan onder goede voedingsgewoonten. Om in goede gezondheid te blijven heeft je lichaam meer dan veertig verschillende voedingsstoffen nodig. Geen enkel voedingsmiddel of  gezond dieet  is in staat je al die stoffen te bezorgen. Wat zijn goede en gezonde voedingsgewoonten nu precies en hoe weet je of je goed bezig bent? Er bestaan geen goede of slechte voedingsmiddelen, slechte en dus ongezonde voedingsgewoonten wél Wie met gezonde voeding  en  voedingsgewoonten  begaan is kent ongetwijfeld de  voedingsdriehoek  of  ‘de schijf van vijf’ . Tot voor kort was de voedingsdriehoek onaantastbaar., maar recent verscheen dokter Verburgh op het toneel en die zette de principes van deze voedingsdriehoek op z...