Doorgaan naar hoofdcontent

Team Noni : Alles begint met een (dag)droom.........




Team Noni :Alles begint met een (dag)droom...

Een ondernemer zonder dromen is als een pub zonder bier. Dromen Dromen zijn dingen waar je ondernemers wakker voor kunt maken.

Maar wees eens eerlijk? Droom jij wel eens? Durf je eigenlijk nog wel te dromen? En zijn de dromen brandstof voor groei. Dromen zijn de kaarsjes in het donker.
Alle succesvolle ondernemingen zijn begonnen met een droom. Droom je klein, dan blijft het klein. Droom je groots, dan wordt het groots! Hier volgen negen tips om groots te dromen (en te leven)

1. Neem een moment om te (dag)dromen.
Zorg voor een rustige omgeving. Zet eens alle apparatuur en mobieltjes uit en begin eens met een leeg wit vel. Of ga naar het strand of bos. De natuur is een grote inspiratiebron. Zoek de stilte op en begin gewoon te dromen. Midden op de dag. Gewoon, omdat het kan!


2. Spreek je droom uit.
Waar wil je naar toe? Wat wil je bereiken? Wanneer wil je er zijn? Door specifiek te zijn komt de droom naar je toe. Vraag jezelf eens af wat er zou gebeuren als je angst voor het onbekende buitenspel kon zetten. Angst en dromen gaan niet goed samen, behalve in nachtmerries dan :-).

3. Luister naar je onderbuikgevoel of intuïtie.
Op de een of andere manier heeft dat vaker gelijk dan niet. En hoe meer je er naar luistert hoe beter het zich ontwikkeld. Als je je droom nog niet helder in beeld hebt, is het waarschijnlijk nog niet de tijd ervoor.

4. Geloof in je droom.
Visualiseer je droom. Denk je in dat je droom al realiteit is. Hoe voelt dat? Als je in je eigen droom gelooft, krijg je ook minder critici op je pad. Die voelen zich niet fijn in de omgeving van iemand die een helder doel voor ogen heeft. Luister niet naar kritische duiveltjes in je hoofd als je aan het dromen bent. Het is zoals bij brainstormen. Als je droomt is alles goed en geoorloofd. Kritiek kan altijd na afloop nog, maar niet tijdens het dromen.

5. Houd je focus.
Zorg dat je klaar bent voor je droom. Wat als je droom uitkomt? Hoe zou je leven er dan uit zien en past dat in de praktijk? Voor de meeste mensen voor wie een droom is uitgekomen was het geen geluk. Ze hebben hard gewerkt om hun droom realiteit te laten worden. Combineer focus met tomeloze energie om je droom te laten uitkomen.

6. Neem risico.
Steek je nek uit. Als je wilt dat je droom uitkomt zul je daarna in het diepe moeten springen. En dat betekent dat je dingen moet loslaten en accepteren dat de toekomst onzeker is. Juist in die onzekerheid liggen de kansen. Heb jij de moed?

7. Volg de rivier.
Als je eenmaal gesprongen bent en ronddobbert in een rivier, kun je heel hard zwemmen om tegen de stroom in te gaan, maar dat hou je niet lang vol. Beter is het om je mee te laten drijven en te zien waar de rivier je naar toe brengt. Je droom komt pas uit als je je er aan overgeeft.

8. Vallen en opstaan.
Als je droom maar niet uitkomt. Als je telkens nee hoort. Als het tegenzit of stroef loopt. Ga dan door. Je faalt pas op het moment dat je opgeeft. Hoe vaak ik in mijn leven al niet "nee" heb gehoord. Elke ‘nee’ brengt je dichter bij een ‘ja’, maar luister wel naar je omgeving. Blijf bij de kern maar pas dingen eventueel aan. Dromen zijn niet rigide. Dromen zijn geen doelen met een deadline. Dromen zijn wolkjes...

9. Zorg voor jezelf.
Ik geef het toe, dit klinkt als een reclame voor een cosmeticamerk, maar de kern is krachtig. Doe leuke dingen, eet en leef gezond. Hiervan krijg je meer energie en hoe meer energie hoe groter je momentum.


Eerlijk gegapt van dr.prof Fred Krautwurst

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van