Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is de wetenschappelijke achtergrond van Noni?

Wat is de wetenschappelijke achtergrond van Noni?


Het wetenschappelijk onderzoek naar Noni is al meer dan 2000 jaar aan de gang.



Om de waarde van het moderne onderzoek te begrijpen moeten we beginnen bij de oorspronkelijke bewoners van de Stille Zuidzee.


Hun manier om uit te vinden welke planten, vruchten en welk voedsel hen beter maakten en waar ze ziek van werden was weliswaar niet zo vooruitstrevend als de onze tegenwoordig, toch wisten ze dat Noni een speciale plant was en gebruikten ze deze als hulp bij hun gezondheidsproblemen.
 Ze hielden nauwgezet verslagen bij over de groei van Noni, van bloesem tot rijpe vrucht precies noterend wanneer de vrucht moest worden geplukt om het beste resultaat te krijgen. Deze aantekeningen – van de oude Tahitianen uit Frans Polynesië – zijn gebruikt bij het vaststellen van moderne methodes.
Ze waren gedetailleerd genoeg om te weten hoe je de vruchten moet oogsten en verwerken om zo goed mogelijke non producten te krijgen.
 
In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekten kapitein Cook en andere ontdekkingsreizigers uit de West de eilanden in de Stille Zuidzee.
Zij gingen aan land en leerden zo Noni kennen en de vele manieren waarop de vrucht werd gebruikt.
De geschiedenis laat zien dat wetenschappers in de beginjaren van de negentiende eeuw enkele beperkte studies hebben verricht over de Noni vrucht maar het duurde nog 150 jaar voordat Noni weer een onderwerp voor onderzoek werd. In 1943 – ik heb dit al eerder aangegeven – bestudeerden onderzoekers uit het leger van de Verenigde Staten de planten en vruchten uit de Stille Zuidzee voor een handboek over de kunst van het overleven.
Noni werd door hen veilig bevonden en opgenomen in dit handboek.
 
In de negentiger jaren is het werkelijke onderzoek naar Noni begonnen.
In 1993 kregen de voedseldeskundigen John Wadsworth en Stephen Story Noni in handen en hoorden dat de vrucht, hoewel hij er oneetbaar uitzag, gedurende duizenden jaren als voedsel en medicinaal kruid was gebruikt door de bewoners van de Stille Zuidzee eilanden.


Hun studies leidden hen naar dr. Ralph Heinicke, die in de vijftiger jaren xeronine had ontdekt tijdens het bestuderen van de helende eigenschappen van de ananas.
 


De introductie van Tahitian Noni sap in 1996 had de openbaarmaking van de geheimen van de Noni vrucht tot gevolg. De studies toonden aan dat Noni rijk is aan voedingssupplementen en identificeerden vele belangrijke verbindingen in Noni, die eveneens duidelijk maakten dat Noni rijk is aan antioxidanten.


Team Minderpijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat zijn gezonde voedingsgewoonten?

Om zo lang mogelijk in een goede  gezondheid  van het leven te genieten zijn in de eerste plaats goede en  gezonde voedingsgewoonten  onmisbaar. Om gezonde voedingsgewoonten aan te leren moeten we wél weten wat voedingsdeskundigen verstaan onder goede voedingsgewoonten. Om in goede gezondheid te blijven heeft je lichaam meer dan veertig verschillende voedingsstoffen nodig. Geen enkel voedingsmiddel of  gezond dieet  is in staat je al die stoffen te bezorgen. Wat zijn goede en gezonde voedingsgewoonten nu precies en hoe weet je of je goed bezig bent? Er bestaan geen goede of slechte voedingsmiddelen, slechte en dus ongezonde voedingsgewoonten wél Wie met gezonde voeding  en  voedingsgewoonten  begaan is kent ongetwijfeld de  voedingsdriehoek  of  ‘de schijf van vijf’ . Tot voor kort was de voedingsdriehoek onaantastbaar., maar recent verscheen dokter Verburgh op het toneel en die zette de principes van deze voedingsdriehoek op z...

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...