Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is de wetenschappelijke achtergrond van Noni?

Wat is de wetenschappelijke achtergrond van Noni?


Het wetenschappelijk onderzoek naar Noni is al meer dan 2000 jaar aan de gang.



Om de waarde van het moderne onderzoek te begrijpen moeten we beginnen bij de oorspronkelijke bewoners van de Stille Zuidzee.


Hun manier om uit te vinden welke planten, vruchten en welk voedsel hen beter maakten en waar ze ziek van werden was weliswaar niet zo vooruitstrevend als de onze tegenwoordig, toch wisten ze dat Noni een speciale plant was en gebruikten ze deze als hulp bij hun gezondheidsproblemen.
 Ze hielden nauwgezet verslagen bij over de groei van Noni, van bloesem tot rijpe vrucht precies noterend wanneer de vrucht moest worden geplukt om het beste resultaat te krijgen. Deze aantekeningen – van de oude Tahitianen uit Frans Polynesië – zijn gebruikt bij het vaststellen van moderne methodes.
Ze waren gedetailleerd genoeg om te weten hoe je de vruchten moet oogsten en verwerken om zo goed mogelijke non producten te krijgen.
 
In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekten kapitein Cook en andere ontdekkingsreizigers uit de West de eilanden in de Stille Zuidzee.
Zij gingen aan land en leerden zo Noni kennen en de vele manieren waarop de vrucht werd gebruikt.
De geschiedenis laat zien dat wetenschappers in de beginjaren van de negentiende eeuw enkele beperkte studies hebben verricht over de Noni vrucht maar het duurde nog 150 jaar voordat Noni weer een onderwerp voor onderzoek werd. In 1943 – ik heb dit al eerder aangegeven – bestudeerden onderzoekers uit het leger van de Verenigde Staten de planten en vruchten uit de Stille Zuidzee voor een handboek over de kunst van het overleven.
Noni werd door hen veilig bevonden en opgenomen in dit handboek.
 
In de negentiger jaren is het werkelijke onderzoek naar Noni begonnen.
In 1993 kregen de voedseldeskundigen John Wadsworth en Stephen Story Noni in handen en hoorden dat de vrucht, hoewel hij er oneetbaar uitzag, gedurende duizenden jaren als voedsel en medicinaal kruid was gebruikt door de bewoners van de Stille Zuidzee eilanden.


Hun studies leidden hen naar dr. Ralph Heinicke, die in de vijftiger jaren xeronine had ontdekt tijdens het bestuderen van de helende eigenschappen van de ananas.
 


De introductie van Tahitian Noni sap in 1996 had de openbaarmaking van de geheimen van de Noni vrucht tot gevolg. De studies toonden aan dat Noni rijk is aan voedingssupplementen en identificeerden vele belangrijke verbindingen in Noni, die eveneens duidelijk maakten dat Noni rijk is aan antioxidanten.


Team Minderpijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn:

Laat voeding uw medicijn zijn: Een uitspraak van Hippocrates, een Griekse geneesheer , die 400 jaar voor Chr. leefde en onder andere deze uitspraak deed. In ons item Kanker en de verboden genezingen, is in deel 3   het verhaal van de Gerson therapie. Die grotendeels   deze stelling beaamde. Maar momenteel ontzettend actueel en belangrijk. Bekijk en luister naar   bijgaand radio interview   NPO radio 1 https://www.minderpijn.info/blog

Ervaringen van lotgenoten astma en bronchitis

                Ervaringen van lotgenoten astma & bronchitis Verslag over mijn ervaring als een gebruiker met "allergische astma" Toen ik ongeveer 9 jaar oud was, begonnen mijn problemen met astma. Onze huisarts pompte me vol met cortisone , wat werd beschouwd als een wondermiddel. Mijn moeder trok me van arts tot arts, zelfs een arts die gespecialiseerd  was in acupunctuur. De tijd verstreek en elk jaar tussen mei en september, kreeg ik mijn astma. Hierdoor dachten de artsen  dat het een allergische astma zou zijn. In de daaropvolgende allergie testen, bleek dat ik een allergie had voor  grassen en granen. Nu woonden wij midden in de natuur, waar alles in de zomer vol staat met grassen en granen. Meteen  ik mocht  in de zomer niet aan een sport meedoen van de school , niet zwemmen of gymnastiek. Via via leerden wij deze juice kennen. Wat die juice  gedaan met mijn lichaam is gewoon geweldig! Maria. Juice - onze ...

Wat zijn gezonde voedingsgewoonten?

Om zo lang mogelijk in een goede  gezondheid  van het leven te genieten zijn in de eerste plaats goede en  gezonde voedingsgewoonten  onmisbaar. Om gezonde voedingsgewoonten aan te leren moeten we wél weten wat voedingsdeskundigen verstaan onder goede voedingsgewoonten. Om in goede gezondheid te blijven heeft je lichaam meer dan veertig verschillende voedingsstoffen nodig. Geen enkel voedingsmiddel of  gezond dieet  is in staat je al die stoffen te bezorgen. Wat zijn goede en gezonde voedingsgewoonten nu precies en hoe weet je of je goed bezig bent? Er bestaan geen goede of slechte voedingsmiddelen, slechte en dus ongezonde voedingsgewoonten wél Wie met gezonde voeding  en  voedingsgewoonten  begaan is kent ongetwijfeld de  voedingsdriehoek  of  ‘de schijf van vijf’ . Tot voor kort was de voedingsdriehoek onaantastbaar., maar recent verscheen dokter Verburgh op het toneel en die zette de principes van deze voedingsdriehoek op z...