Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is noni ?


Wat is Noni?
Noni is een tropische plant met de Latijnse naam Morinda Citrifolia. Deze behoort tot de familie van de Rubiaceae (sterbladigen). Het is één van de belangrijkste geneeskrachtige planten van de Polyneziërs. Het sap van de Nonivruchten wordt nu wereldwijd gebruikt als bioactieve drank.

De Noniplant groeit vrijwel overal in de tropen, maar in het bijzonder in Oost-Azië en de eilanden van de Stille Oceaan. Al meer dan 3000 jaar waarderen de mensen die er wonen de bijzondere waarden van deze plant. In aanvulling op de bladeren en zaden gebruiken ze voornamelijk de vruchten. De inheemse mensen wisten dat ze deze vrucht konden gebruiken voor vele toepassingen. Het werd ofwel direct gebruikt ofwel tot sap of puree verwerkt.

Waarom is Noni zo succesvol?
Noni is een “adaptogene” plant die het lichaam helpt om stress beter te compenseren.
Daarenboven heeft deze een positief effect voor bijna alle klachten. Wat het fruit zo kostbaar maakt, is de interactie van de tot nu toe meer dan 150 ontdekte vitale stoffen zoals vitaminen, mineralen, spoorelementen, flavonoïden, lignanen, coumarine-derivaten, aminozuren, koolhydraten en andere.

Bijzonder belangrijke elementen die  alleen bij Nonivruchten in dergelijke concentraties voorkomen zijn iridoïden. Noni bevat bovendien ook relatief hoge concentraties van het sporenelement mangaan, welk voor de opbouw van antioxidante enzymen (superoxide dismutase) onoplosbaar is. Deze helpen het lichaam om reactieve zuurstofradicalen te vernietigen die worden gevormd tijdens stress, ontsteking, roken en lichamelijke inspanningen. Dergelijke resten zijn oorzaak van veel ziekten (waaronder kanker) en verouderingsverschijnselen.

Waarschijnlijk zitten er nog honderden andere bioactieve ingrediënten in Noni waarnaar het onderzoek en de exploratie nog lopend zijn.

Het verschil met andere wellness producten.   
Onze noni juice is sinds juni 2003 goedgekeurd in de EU als nieuw voedingsmiddel (Novel Food). Deze goedkeuring stelt hoge eisen aan de kwaliteit en veiligheid van een levensmiddel. Ons bedrijf  is het enige bedrijf dat deze machtiging actief verworven heeft. Alle andere producenten van noni producten maken gebruik van deze machtiging om hun producten te verkopen in de EU.

In veel gevallen voldoen deze producten zelfs niet aan de eisen die zijn vermeld in de goedkeuring.
Sommige fabrikanten maken zelfs opzettelijk valse verklaringen op het etiket (bijv. “100% puur Nonisap ", hoewel slechts een klein percentage ervan is opgenomen in de drank of “bevat geen conserveringsmiddelen", hoewel benzoëzuur en andere synthetische producten werden toegevoegd). Door de speciale samenstelling van de bioactieve ingrediënten is Tahitian Noni sap meer dan alleen een wellness-product. Als een adaptogeen beïnvloedt het bijna alle gebieden van de menselijke fysiologie.


Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van