Doorgaan naar hoofdcontent

Gezonde eettips voor uw kind :




Ontbijt eens met een gekookt ei, een handvol bosbessen of frambozen, wat hazelnoten of walnoten en desnoods een kommetje havermoutpap of (soja-)yoghurt. 

En dan een lunch met een kop pompoensoep of groentesoep vol peterselie, prei, ui, wortel en selderij en een salade met avocado, pijnboompitten, stukje forel of makreel, wat vers citroensap, olijfolie, gembersiroop en komkommer, veldsla en waterkers. 

Bij het avondeten kun je zorgen dat je begint met veel gestoomde groenten en rauwkost en combineer dit met een beetje vlees, vis, garnalen, tofu, linzen of ei. 

Eet voeding in alle kleuren (4). Aardappelen alleen gekookt en met mate. Zo min mogelijk pasta, pizza en friet.

Drink wat vaker groentesappen. Een slowjuicer is een handig apparaat om van groenten en tarwegras sap te maken en daardoor kun je veel makkelijker veel groenten binnen krijgen.

Zien eten doet eten, dus geef als ouders het goede voorbeeld. Wist u dat een kind 15 x moet zien dat een ander bv een bepaalde groente eet, voordat het de groente zelf durft te gaan eten.

Aan tafel eet een kind beter dan voor de televisie. 

Stop met vruchtensap uit pak (= zelfde als suikerwater), stop met frisdrank en zoete tussendoortjes en je kind zal meer zin in eten krijgen.

Stop met light producten. de vervangers zijn vaak nog slechter dan de "gewone".

Als toetje? Gewoon een appeltje of wat bessen.

De jeugd van nu heeft eerder suikerziekte en hart- en vaataandoeningen dan hun ouders(5). Veel kinderen worden net als hun ouders te dik en bewegen te weinig. 

Naast gezonde voeding is gezond gedrag ook aan te raden. Te beginnen met een langere nachtrust. Als je te kort slaapt neig je naar meer fastfood en zoetigheid. Zevenentwintig minuten langer slapen en kinderen waren op school veel rustiger, minder impulsief en alerter. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...