Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe krijg je vertrouwen ?



Hoe krijg je vertrouwen?
Relaties zijn gebaseerd op vertrouwen. Of we nu personeel hebben, zelf tijdelijk ergens werken of samenwerken met freelancers, zonder vertrouwen is er geen echte samenwerking. En zonder vertrouwen daalt niet alleen de productiviteit maar ook het werkplezier tot onder het nulpunt.

Ik vroeg mij af: hoe begint vertrouwen? Want je kent deanderen nog niet (goed) en toch moet je het vertrouwen hebben dat zij er net zo in staan als jij. Dat is namelijk de enige manier om het vliegwiel van vertrouwen te laten draaien.

Het antwoord is geloof! Geloof in anderen om precies te zijn. Je zult een soort van blind vertrouwen moeten hebben dat het goed komt. De grote vraag is dan: hoe weet je van te voren dat het goed zit?

Dus welk proces zit daar nog voor? Om helemaal bij het begin van vertrouwen te beginnen: geloof in jezelf. Hoe krijg je dat geloof in jezelf? Is het niet zo dat je geloof in jezelf het grootst is als je hoofd, je hart en je onderbuikgevoel op één lijn zitten? Samenwerken begint dus bij jezelf!

Stel dat je geloof in jezelf en anderen er is, wat kun je dan doen om er voor te zorgen dat anderen jou ook gaan vertrouwen? Daarover gaat de rest van dit artikel.

1.Wees transparant.
Mensen willen openheid. Ze willen weten waar je vandaan komt, waar je staat en waar je naar toe gaat.
Geef ze die kans. Doe wel aan verwachtingsmanagement. Mensen willen graag horen waarom je iets doet. Pas daarna komen de vragen "hoe?" en "wat?" aan de beurt.

2. Kom je belofte na.
De klassieker: zeg wat je gaat doen en doe wat je gezegd hebt.
Dat is de beste methode om vertrouwen op te bouwen. Doe daarom geen beloftes die je niet kunt nakomen. En mocht je onverhoopt ooit eens een belofte niet kunnen houden, laat dan weten waarom niet en welk alternatief je hebt.

3. Deel ervaringen.
Het is belangrijk om anderen te laten zien hoe je in het leven staat en waar je voor staat.
Geef ze voorbeelden hoe jij in het verleden met bepaalde moeilijke zaken bent omgegaan. Je laat hiermee zien hoe jij in elkaar steekt en dat geeft vertrouwen.

4. Laat mensen in hun waarde.
Vertrouwen komt te voet en gaat te paard zeggen ze wel eens.
Eén van de manieren om snel vertrouwen te winnen is goede dingen goed doen.  Eén van de manieren om snel vertrouwen te verliezen is om slechte dingen over anderen te zeggen. Als je negatief over anderen praat, lijkt het wel of je snel verbinding maakt, maar op langere termijn keert het zich tegen je.

5. Wees altijd jezelf.
Met een grap zeg ik wel eens dat het vel van een ander je toch niet past.
Met andere woorden: Blijf bij jezelf. Vraag je bij alles wat je doet af of je er trots op zou kunnen zijn. Daarbij helpt het als je een visie hebt. Dat geeft houvast en zorgt voor een richting. Als je niet weet welke kant je op moet gaan, is elke stap misschien verkeerd...
Durf te ondernemen!

Dit artikel is van  prof.Fred Krautwurst:



"Door Dr. Fred Krautwurst van Out of your Box.Wil je tips over meer klanten en meer omzet in minder tijd? Ga dan naar www.outofyourbox.nl en ontvang het gratis E-boek.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...