Doorgaan naar hoofdcontent

Water drinken verhoogt reactiesnelheid

Het drinken van water heeft een positieve invloed op de reactiesnelheid van mensen, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.   

                      
Na het achteroverslaan van een glas water reageren mensen tot 14 procent sneller bij een cognitieve taak, bijvoorbeeld wanneer ze zo snel mogelijk de grootste cirkel op een computerscherm moeten aanklikken. Het effect is het sterkste bij mensen die veel dorst hebben.
Daarmee is aangetoond dat milde uitdroging een grote invloed heeft op de cognitieve prestaties van mensen, zo melden onderzoekers van de Universiteit van East London in het wetenschappelijk tijdschrift Frontiers in Human Neuroscience.

Brein


Bij het onderzoek lieten de wetenschappers 34 proefpersonen een aantal cognitieve taken uitvoeren, nadat ze een nacht niet hadden gedronken. Voor de test kregen ze een mueslireep en een glas water, of alleen een mueslireep. Uit het onderzoek bleek dat de deelnemers gemiddeld sneller reageerden bij de testjes als ze van tevoren water hadden gedronken.
Volgens de wetenschappers is het goed mogelijk dat een tekort aan vocht een directe invloed heeft op de prestaties van het menselijk brein.

Dorst

"Als je dorst hebt, leidt dat waarschijnlijk de aandacht af van de taak waar je mee bezig bent", verklaart hoofdonderzoeker Caroline Edmonds in de Britse krant The Telegraph.
"Bijna 80 procent van onze hersenen bestaan uit water, dus het is belangrijk dat je er genoeg van binnen krijgt", aldus Edmonds.
De Britse onderzoekers toonden al eerder aan dat schoolkinderen die veel water drinken gemiddeld genomen alerter zijn en beter presteren bij geheugentaken.
Water drinken is goed voor je gezondheid, je huid, je lijn en het verhoogt zelfs je reactiesnelheid volgens recent onderzoek. Kortom: genoeg redenen om wat vaker naar de kraan of koelkast te lopen. Maar wat als je niet van water houdt? Water is immers vrijwel smaakloos en kan op een gegeven moment gaan vervelen.

 Breng je watertje dan eens op smaak met:

 1. een theezakje! Het aantal soorten thee is de afgelopen jaren explosief gestegen. Laat je verrassen door de vele smaaksensaties die je vindt in biologische- of speciale theewinkels of voeg het gangpad ‘koffie en thee’ toe aan je supermarktroute. Tegenwoordig vind je namelijk ook gewoon in je supermarkt de meest spicy en exotische smaken. Doe extra gezond en ga voor een groene, witte of kruidenthee.

2. een citroen of limoen! Je spijsvertering help je met opstarten door ’s morgens een glas water met vers citroen- of limoensap te drinken. Later op de dag werkt zo’n lichtzuur sapje ook heerlijk verfrissend. Wist je dat het ook lekker is in heet water eventueel in combinatie met thee of verse muntbladeren? Maak het iets zoeter door een paar druppeltjes ahornsiroop of honing toe te voegen.

3. Biologische siroop! Bijvoorbeeld duindoorn-, cranberry-, of vlierbloesemsiroop al dan niet in combinatie met wat blaadjes verse munt of salie.

4. Gember! Hele volksstammen zweren bij gember en dichten er weerstand verhogende eigenschappen aan toe. Ook in het boek ‘De Voedselzandloper’ krijgt het wortelachtige ingrediënt positieve aandacht. Gember vindt je in de supermarkt bij de groenten en kun je verwerken in je maaltijd, maar je kunt het ook toevoegen aan gekookt water. Hoe? Snijd een stukje gemberwortel af, schil dit stukje en doe ‘m in een glas of beker heet water. Prik met een vork in het stukje gember om de sappen ‘vrij te laten’. Hoe meer gember, hoe pittiger! Heb je nog een beetje citroen- of limoensap over? Voeg het toe voor nóg meer smaak.
Wie zegt dat water saai is?
 
bron: nu.nl
 
                             

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn:

Laat voeding uw medicijn zijn: Een uitspraak van Hippocrates, een Griekse geneesheer , die 400 jaar voor Chr. leefde en onder andere deze uitspraak deed. In ons item Kanker en de verboden genezingen, is in deel 3   het verhaal van de Gerson therapie. Die grotendeels   deze stelling beaamde. Maar momenteel ontzettend actueel en belangrijk. Bekijk en luister naar   bijgaand radio interview   NPO radio 1 https://www.minderpijn.info/blog

Ervaringen van lotgenoten astma en bronchitis

                Ervaringen van lotgenoten astma & bronchitis Verslag over mijn ervaring als een gebruiker met "allergische astma" Toen ik ongeveer 9 jaar oud was, begonnen mijn problemen met astma. Onze huisarts pompte me vol met cortisone , wat werd beschouwd als een wondermiddel. Mijn moeder trok me van arts tot arts, zelfs een arts die gespecialiseerd  was in acupunctuur. De tijd verstreek en elk jaar tussen mei en september, kreeg ik mijn astma. Hierdoor dachten de artsen  dat het een allergische astma zou zijn. In de daaropvolgende allergie testen, bleek dat ik een allergie had voor  grassen en granen. Nu woonden wij midden in de natuur, waar alles in de zomer vol staat met grassen en granen. Meteen  ik mocht  in de zomer niet aan een sport meedoen van de school , niet zwemmen of gymnastiek. Via via leerden wij deze juice kennen. Wat die juice  gedaan met mijn lichaam is gewoon geweldig! Maria. Juice - onze ...

Wat zijn gezonde voedingsgewoonten?

Om zo lang mogelijk in een goede  gezondheid  van het leven te genieten zijn in de eerste plaats goede en  gezonde voedingsgewoonten  onmisbaar. Om gezonde voedingsgewoonten aan te leren moeten we wél weten wat voedingsdeskundigen verstaan onder goede voedingsgewoonten. Om in goede gezondheid te blijven heeft je lichaam meer dan veertig verschillende voedingsstoffen nodig. Geen enkel voedingsmiddel of  gezond dieet  is in staat je al die stoffen te bezorgen. Wat zijn goede en gezonde voedingsgewoonten nu precies en hoe weet je of je goed bezig bent? Er bestaan geen goede of slechte voedingsmiddelen, slechte en dus ongezonde voedingsgewoonten wél Wie met gezonde voeding  en  voedingsgewoonten  begaan is kent ongetwijfeld de  voedingsdriehoek  of  ‘de schijf van vijf’ . Tot voor kort was de voedingsdriehoek onaantastbaar., maar recent verscheen dokter Verburgh op het toneel en die zette de principes van deze voedingsdriehoek op z...