Doorgaan naar hoofdcontent

De kracht van kurkuma :


We leren steeds meer en meer de geneeskracht van steeds meer kruiden en specerijenwaarderen. Kruiden en specerijen brengen al lang niet meer alleen onze gerechten op smaak. Ze bezorgen ons extra voedingswaarde en helpen ons gezond afslanken. Wetenschappelijk onderzoek toont steeds meer aan dat kruiden en specerijen zelfs heel wat aandoeningen kunnen voorkomen of de symptomen ervan sterk verzachten.

In zowat alle Aziatische landen kent men de kwaliteiten vankurkuma al lang. Reeds eeuwen geleden gebruikten men daar kurkuma om voeding langer vers te houden. Kurkuma wordt ook gebruikt in de ayurvedische geneeskunde, de traditionele geneeskunde van India. Dat is eveneens het geval in zowel de traditionele geneeskunde in China, Japan, Indonesië en Thailand.

Smaakmaker met geneeskracht

Nog niet zo lang geleden gebruikten we kruiden en specerijen uitsluitend in de keuken als pittige smaakmaker van tal van gerechten. Kruiden die we dagdagelijks gebruiken in de keuken hebben echter een krachtige geneeskracht. Dat is lang geen fabeltje, maar werd al meermaals wetenschappelijk bewezen. Zowel kruiden als specerijen barsten niet alleen van de antioxidanten maar even goed van allerlei onmisbare vitaminen, mineralen en spoorelementen. Antioxidanten zijn belangrijk ter bescherming en neutralisatie van vrije radicalen die je ziek maken en je verouderingsproces negatief beïnvloeden. Kruiden en specerijen schakelen tegelijk je metabolisme of stofwisseling naar een hoger toerental waardoor je vlugger gezond zal afslanken. Ieder kruid heeft zijn specifieke geneeskrachtige werking. Ze versterken je immuunsysteem en verhogen je lichamelijke weerstand. Heel wat kruiden werken ontstekingsremmend en zijn doeltreffend bij de behandeling van infecties. Anderen hebben dan weer een positieve invloed op je psychishe gezondheid en helpen bij stres, angst en/of depressie.

Kurkuma doodt kankercellen

Een kruid met sterke geneeskracht is ongetwijfeld kurkuma, koenjit of geelwortel. Kurkuma helpt tegen allerlei ouderdomsziektenen doodt zelfs kwaadaardige kankercellen, dat werd dankzij tal van onderzoeken wetenschappelijk bewezen. Al deze studies toonden eensgezind aan dat kurkumine, het belangrijkste actieve bestanddeel van kurkuma, de ontwikkeling van kanker en dan vooral van borst- , long- en nierkanker maar ook vankanker aan de dikke darm, de lever, de maag, de eierstokken en van leukemie sterk kan afremmen.


Kurkuma is ook doeltreffend tegen:

  • Galproblemen: kurkuma bevordert de lediging van de galblaas en voorkomt zo pijnlijkegalkolieken en galstenen (cholesterolgalstenen en kleine galstenen). Kurkuma verlaagt de cholesterolconcentratie in de gal en verhoogt vochtgehalte. Kurkuma helpt ook bij de vertering van vetten.
  • Hoge cholesterol: kurkuma verhoogt dus de afscheiding van cholesterol via je gal te verhogen. Daardoor is kurkuma efficiënt bij het bestrijden van een te hoge concentratie aan slechte LDL- cholesterol. Het voorkomt zo de afzetting van cholesterolplaques en verlaagt je risico op hart- en vaatziekten.
  • Lever: kurkuma beschermt je lever tegen de schadelijke invloed van alcohol. Kurkumaontgift je lever, voorkomt vervetting en stimuleert je leverfunctie.
  • Slechte spijsvertering: kurkuma helpt bij een slechte spijsvertering en bij de vertering van vetten. Het voorkomt winderigheid, een opgeblazen gevoel, maagzuur en diarree.
  • Acute en chronische ontstekingen: door zijn ontstekingsremmende werking is kurkuma doeltreffend bij de bestrijding van zowel acute als chronische ontstekingen. Het vermindert ochtendstijfheid, gewrichtspijn, reuma, spierpijn, peesontstekingen, jicht, en bij colitis en de ziekte van Crohn.
  • Ziekte van Alzheimer: kurkuma werkt preventief tegen de ziekte van Alzheimer. Bij beginnende Alzheimer of wanneer deze ziekte in de familie voorkomt, is het verstandig kurkuma als preventieve maatregel te gebruiken.
  • Kurkuma helpt ook bij: poliepen in de darm, aderverkalking, psoriasis, artrose, en bij chronische oogontsteking.

Zo kan je kurkuma het best gebruiken:
  • Nooit alleen gebruiken: kurkuma mag niet alleen gebruikt worden omdat het slecht door ons lichaam wordt opgenomen en niet door onze darmwand geraakt.
  • Met zwarte peper: de gezonde bestanddelen van kurkuma komen het beste vrij in combinatie met zwarte peper. Ze worden dan wél door ons lichaam opgenomen. Gebruik kurkuma dus in gerechten steeds samen met een beetje zwarte peper, eventueel gemengd met olijfolie.

                        

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van