Deze voeding is sterk af te raden bij ontstekingsziekten en reuma:
- Granen: vermijd zoveel mogelijk alle granen en zeker diegenen die gluten bevatten. Je vindt gluten vooral in koekjes en gebak, maar ook in bloem, meel, pasta, macaroni, spaghetti, deegwaren, pannenkoeken en wafels en zelfs in vele bereide vleeswaren als salami, worsten en gehakt, in allerlei visconserven en in bereide groenten, in gebruiksklare sauzen, kant- en – klare soepen, zuivelproducten en zelfs in chocolade en roomijs
- Zuivel en zuivelproducten: beperk zoveel mogelijk de consumptie van kaas, yoghurt en melk.
- Plantaardige olie: zoveel mogelijk beperken, zelfs olijfolie. Gebruik als het niet anders kan kokosolie
- Fruit: alle soorten bessen maar vooral bos- en veenbessen, pruimen en gezoete fruitsappen
- Noten en zaden: pinda, pindasaus en walnoten
- Zoetigheden: pure chocolade en kunstmatige zoetstoffen
- Wild: fazant, konijn
- Schaal- en schelpdieren: kreeft
- Vlees: varkenvlees
- Vis: alle zoetwatervis
Reacties
Een reactie posten