Citroen :
Bij de uitleg over TruAge wordt verteld dat het veel beter is om vlees te stomen dan het grillen of te bakken. Want dat laatste levert veel AGE''s op die niet goed voor je zijn.
Indien je het vlees eerst marineert in citroensap of azijn, worden bij het bakken en grillen aanmerkelijk minder AGE's gevormd. Dat is dus veel beter voor ons.
Deze informatie was aanleiding om eens verder op zoek te gaan naar citroenen en wat die allemaal voor mij kunnen betekenen.
Bij de uitleg over TruAge wordt verteld dat het veel beter is om vlees te stomen dan het grillen of te bakken. Want dat laatste levert veel AGE''s op die niet goed voor je zijn.
Indien je het vlees eerst marineert in citroensap of azijn, worden bij het bakken en grillen aanmerkelijk minder AGE's gevormd. Dat is dus veel beter voor ons.
Deze informatie was aanleiding om eens verder op zoek te gaan naar citroenen en wat die allemaal voor mij kunnen betekenen.
De citroen (Citrus limon) is een gele citrusvrucht met een zure smaak die veroorzaakt wordt door het aanwezige citroenzuur in veel andere citrusvruchten voorkomt.
Citroen is een natuurlijke vitamine boost, maar ook ultra gezonde fytonutriënten komen zo in je lichaam terecht. Ze gaan op zoek naar vrije radicalen die schade aanrichten aan het DNA. Wanneer je een citroen eet of uitgeperste citroensap met water en honing hebt gedronken, voel je je gelijk een stuk beter. Als je dit zure fruit regelmatig eet, heb je geen anti rimpelcrèmes meer nodig. |
Een antibacterieel ontstekingsremmend, anti reumatische en urine afdrijvend antihistaminicum dat scheurbuik tegengaat, een antiseptische, antivirale en wind verdrijvende werking bezit ,reinigt ,afkoelt en hart en bloedvaten versterkt .
Het eten van verse citroen bestrijd epidemische infecties. Citroen is inderdaad rijk aan mineralen en vitaminen B1, B2, B3, Caroteen (pro vitamine A) en vitamine C (tot 50 mg per 100 gr fruit. Citroen kan de perifere doorbloeding verbeteren en als tonicum voor de aders nuttig zijn bij aambeien en spataders
In de volksgeneeskunde is citroen altijd al een populaire remedie , tegen met koorts gaande verkoudheden en hoesten geweest.
In water verdunde citroen(of warm citroensap) geeft een goede gorgeldrank tegen keelpijn.
In Zonnebloemolie verdund is citroen een goed middeltje tegen insectenbeten en pijn ten gevolge van neuralgie .
Uitwendig gebruikt citroensap is goed voor het verlichten van zonnebrand en jeukende huiduitslag .
met zijn bloedstelpende eigenschap kan het op een wattenstaafje , de stolling bij bloedneuzen bespoedigen, terwijl het ook een antiseptische noodwassing bij minder ernstige snij en schaafwonden geeft.
Citroen is in de traditionele schoonheidsverzorging populair voor het verkrijgen van een bleke huid en witte tanden en het doen verdwijnen van sproeten.
Vermengd met gelijke hoeveelheden glycerine en eau de cologne vormt citroensap ook een stillende en verzachtende handlotion .
RODE Citroenen kunnen gebruikt worden om insecten uit het huis en uit de tuin te weren
Antivirus en anti-bacterie
Virussen en bacteriën zijn samen de grootste ziekteverwekkers. Citroen gaat allerlei ziektes tegen. Het eten van citroen voorkomt verkoudheid en griep door de hoge dosis vitamine C in combinatie met fytonutriënten die een antioxidant werking hebben. De citroen helpt gifstoffen waaronder vrije radicalen sneller uit het lichaam te voeren. Daardoor werkt deze citrusvrucht preventief tegen tal van ziektes.
Reacties
Een reactie posten