Doorgaan naar hoofdcontent

Populaire diëten getest !

In het vooruitzicht van de zomer en hun deugddoende zomervakantie zijn het vooral de vrouwen die snel nog enkele kilo aan lichaamsgewicht willen afvallen om met een strakke en platte buik en onder bewonderende blikken langs het strand te kunnen flaneren. Ze proberen meestal hun doel te bereiken door het volgen van ongezonde crash diëten. Deze beloven hen spectaculaire resultaten, maar die zijn slechts van tijdelijke aard. Eens terug in hun vroegere eet- en leefgewoonten hervallen vliegen de kilo’s er zo weer aan. Jaarlijks worden weer andere diëten populair. We gingen voor u op zoek naar de populairste diëten van deze lente en vroegen ons daarbij af hoe gezond ze zijn. 

Wil je tijdens de komende zomervakantie ook met een slank lijk langs het strand floreren? Dan is het zeker nog niet te laat om snel nog enkele kilo’s overgewicht kwijt te spelen
Een van de populairste diëten van de lente 2013 is ongetwijfeld het Cambridge dieet dat nu al enkele jaren vele aanhangers telt. Dit dieet houdt het ondertussen al ruim 25 jaar vol, en dit ondanks het feit dat het aantal calorieën dat je dagelijks mag innemen hier wordt teruggeschroefd tot amper 500!




Beperkt aantal calorieën

Het totaal aantal calorieën dat we dagelijks mogen  gebruiken is vooral afhankelijk van je gewicht. Daarbij is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Terwijl het gemiddeld aantal calorieën bij mannen dagelijks werd vastgesteld op gemiddeld 2700 moeten vrouwen het met 2000 calorieën stellen. Beschik je met amper 500 calorieën per dag over alle gezonde voedingsstoffen om je lichaam gezond te laten functioneren? Volgens het Cambridge dieet verlies je veruit het meeste gewicht door zo weinig mogelijk koolhydraten te eten. Het is bekend dat je lichaam energie op slaat in de vorm van vet en koolhydraten.

Eiwitrijke voeding, caloriearme soepen, kleurrijke shakes en energierepen staan centraal in het populaire Cambridge dieet
Heeft je lichaam brandstof nodig, dan zal het eerst je reserves aan koolhydraten aanspreken en pas daarna je vetreserves. Wil je op korte tijd zoveel mogelijk overtollige kilo’s lichaamsgewicht kwijt dan moet je in de eerste plaats je teveel aan vet afbouwen. In het Cambridge dieet staat eiwitrijke voeding centraal, dit terwijl de consumptie van zowel vetten als koolhydraten zo veel mogelijk moet worden vermeden.
Om te voorkomen dat je alle verloren kilo’s vlugger terug wint dan je ze verloor, hanteert men in het Cambridge dieet een afbouwplan waarmee men ook rekening houdt met je houding tegenover eten.

De basis van het Cambridge dieet

  • Caloriearme voeding: in het Cambridge dieet eet je bij voorkeur caloriearme soepen, shake ‘s en energierepen. Eén portie bevat ongeveer 150 kcal en daar mag je er dagelijks drie van naar binnen werken.

  • Vervangmaaltijden: wil je afslanken via het Cambridge dieet, dan moet je je inschrijven bij een Cambridge- consulent, bij wie je alle vervangmaaltijden kan aanschaffen.

  • Variatie en evenwicht: voor een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon ben je verplicht na drie weken Cambridge dieet één week naast je drie maaltijdvervangers ook een lichte avondmaaltijd te gebruiken. Dat is noodzakelijk om een tekort aan vitaminen, mineralen en alle andere gezonde voedingsstoffen te vermijden.

In het groene koffie dieet gebruik je een voedingssupplement op basis van cafeïne
  • Advies van de voedingscoach: met het Cambridge dieet vliegen de kilo’s er razend vlug af. Het Cambridge dieet een sprekend voorbeeld van een ongezond dieet. Je lichaam kan onmogelijk naar behoren functioneren met amper 500 calorieën per dag. Klachten als hoofdpijn, duizeligheid, obstipatie of diarree en misselijkheid zijn hier schering en inslag. Maaltijdvervangers zijn ongeschikt om gezond af te slanken.



Het groene koffie dieet

Geen enkel dieet is blijkbaar té gek om zo snel en zo veel  mogelijk kilo’s overgewicht definitief kwijt te spelen. Een dieet dat het deze lente bijzonder goed doet is het groene koffie dieet. Je maakt hier gebruik van een voedingssupplement dat hoofdzakelijk cafeïne bevat. Cafeïne is een stimulerend middel dat meer en meer wordt gelinkt aan gewichtsverlies. Naast cafeïne bevat deze groene afslank koffie ook Ganoderma Lucidum, of Lingzhi, Lingzhi, een natuurproduct dat je bloeddruk in evenwicht houdt en tegelijk een positieve invloed op je immuunsysteem heeft.
  • Het advies van de voedingscoach: het groene koffie dieet is niet geschikt voor kinderen jonger dan 15 en personen boven de 65, voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en voor patiënten met ernstige hartproblemen.

    In het Dukan dieet mag je zoveel zalm, garnalen en mager vlees eten als je wel

Het Dukan dieet

Een dieet dat nu al jaren bijzonder populair is, is het Dukan dieet, dat geen spectaculaire resultaten belooft. Wekelijks één kilo afvallen zonder honger te lijden is het basisprincipe van dit dieet. Met dit Dukan dieet val je af terwijl je nog steeds van je maaltijden kan genieten. Het Dukan Dieet is gebaseerd op proteïnerijke voedingsmiddelen die onbeperkt gegeten mogen worden, van een hongergevoel is hier geen sprake is.
Garnalen, zalm en magere vleeswaren, vezelrijke voeding en zuivelproducten mogen volgens Pierre Dukan, de geestelijke vader van het gelijknamige dieet, onbeperkt gegeten worden.

Het Dukan Dieet bestaat uit vier fasen:

  • De aanvalsfase: in deze eerste fase eet je uitsluitend proteïnen, die snel vet verbranden.
  • De alternatieve fase: het geregeld eten van groenten is in deze fase van het dieet toegestaan.

In het vasten dieet mag je vijf dagen per week alles eten wat je maar wil. Gedurende twee dagen mag je calorie inname niet hoger liggen dan 500 per dag
  • De overgangsfase: je hebt je gezond streefgewicht bereikt en begint geleidelijk aan weer ‘normaal’ te eten.

  • De volhardingsfase: je eet weer zoals voor de start van het Dukan dieet. Een dag per week eet je uitsluitend proteïnerijke voeding zoals in de eerste fase.

  • Advies van de voedingscoach: dit populaire Dukan Dieet is alles behalve gezond. Op langere termijn is het zelfs schadelijk voor je nieren. Wanneer je in je vroegere eetgewoonten hervalt is de kans op het jojo effect vrij groot en vliegen de kilo’s er zo weer aan. Het Dukan dieet is arm aan vitaminen en mineralen, maar bevat des te meer vetten en cholesterol, die hart- en vaatziekten kunnen veroorzaken en bovendien kankerverwekkend kunnen zijn. Het dukan dieet vergroot je risico op osteoporose door zijn gebrek aan calcium.

Het vasten dieet

In dit dieet mag je vijf dagen eten wat je wil, twee dagen moet je jouw calorieën verbruik beperken tot 500 per dag. Deze caloriearme dagen moeten niet noodzakelijk op elkaar volgen. Het vasten dieet belooft je één kilo gewichtsverlies per week.

In het acht uur dieet ben je vrij te eten wat je wil, maar dan wel binnen een periode van acht uur en bij voorkeur niets meer na 18 uur
  • Advies van de voedingscoach:door de twee vastendagen is dit dieet moeilijk vol te houden. Op de vastendagen mag je maximum amper 500 calorieën per dag opnemen, veel te weinig om gezond te zijn. Hoofdpijn, duizeligheid, obstipatie of diarree en misselijkheid zijn veel gehoorde klachten. 



Het acht uren dieet

Een erg populair dieet dat op hetzelfde principe is gebaseerd dan het vasten dieet. Je mag dagelijks enkel tijdens een periode van maximum acht uur eten. Op die manier wil men je lichaam meer tijd geven om calorieën te verbranden, voedingsstoffen te verwerken en toxische afvalstoffen af te voeren. Dit acht uren dieetbelooft je wekelijks tot vijf kilo te vermageren. Men gaat ervan uit dat je gezond te vermageren niet minder of anders moet eten. Het volstaat om binnen een tijdspanne van acht uur per dag te eten wat je wil. Volgens dit dieet is ganse dagen eten en snoepen verantwoordelijk voor overgewicht, waardoor je lichaam onvoldoende tijd krijgt krijgt al dat voedsel te verwerken. Door voor jezelf een tijdspanne van acht uur te bepalen – van 8.00 tot 16.00 uur of van 10.00 tot 18.00 uur, omzeil je dat probleem en zorg je voor een gezonde spijsvertering. Dit acht-uren dieet voldoet aan enkele wetenschappelijke principes die het risico op hartaandoeningen, diabetes, kanker en Alzheimer verminderen.
                                                         
bron; leefgezond.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van