Doorgaan naar hoofdcontent

zo blijf je fit op het werk


7 tips om fris achter je pc te zitten


Zit jij ook vaak te gapen achter je computer op het werk? En heb je in de ochtend al vaak last van een dip? Helpen die paar koppen koffie je ook niet fris en fit te blijven? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die wel helpen! 



Tip 1: Drink water

Koffie lijkt de ideale oppepper en veel mensen kunnen 's morgens dan ook niet zonder hun 'bakkie leut'. Om je lichaam van voldoende vocht te voorzien, is water drinken het beste. Niet alleen daalt je energieniveau bij een vochttekort, ook isdehydratatie van invloed op je humeur.

Tip 2: Beweeg

Zorg dat je voldoende beweging krijgt. Als je de hele dag achter je computer blijft zitten, kun je zeker een energiedip verwachten. Neem de trap, loop naar je collega in plaats van een mailtje te sturen en doe ook regelmatig stretchoefeningen.

Tip 3: Geen 'zware' lunch

Neem een lichte lunch. Na een zware maaltijd, heeft het lichaam energie nodig om je lunch te kunnen verteren. Neem een salade, fruit of een paar gezonde boterhammen en geen kroketten of tosti's.

Tip 4: Ga in je pauze naar buiten

Maak een lekkere wandeling na de lunch en ga even naar buiten. Niet alleen zal je opknappen van de frisse lucht, ook de beweging zal je goed doen. Uit onderzoek is gebleken dat een wandeling van tien minuten je energieniveau twee uur langer verhoogt doordat er extra zuurstof door je aderen, hersenen en spieren gepompt wordt. Ook zou een wandeling je kantoorsnoeplust verminderen. Engelse onderzoekersontdekten dat kantoorstoelplakkers bijna twee keer meer chocola eten als medewerkers die regelmatig hun werk onderbreken voor wat beweging.

Tip 5: Ga even iets anders doen

Zit je al een paar uur hetzelfde te doen? Maak even een praatje met een collega. Of heb je een klusje liggen waarvoor je even niet naar je computerscherm hoeft te staren? Ga dat even doen. Door de hele dag naar je scherm te staren, kun je last krijgen van je ogen. Helemaal als je een werkplek hebt in een gebouw met airco, de lucht zal hierdoor vaak droog zijn.

Tip 6: Neem een gezond tussendoortje

Een daling in je bloedsuikerspiegel is ook vaak de oorzaak van een energiedip. Een futloos gevoel is het gevolg. Door een tussendoortje te nemen kun je dat voorkomen. Neem geen chocoladereep of koek, een gezonder alternatief is een handjewalnoten of een stuk fruit.

Tip 7: Let op je ademhaling

Door diep in en uit te ademen verhoog je het zuurstofniveau in je lichaam, hierdoor krijg je meer energie. De beste ademhaling is de ademhaling via de buik en niet door de borst zoals de meeste mensen dat meestal doen. Heb je moeite metde buikademhaling? Leg je hand op je buik. Als je inademt, moet je buik uitzetten. Bij het uitademen valt hij weer in.

                                                                     
Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. GezondheidsNet. Op www.gezondheidsnet.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp.


Reacties

Populaire posts van deze blog

De kracht van olijfblad:

Olijven: Iedereen kent olijven, en weet dat ze erg gezond zijn. Zo wordt er tegenwoordig ontzettend veel olijfolie geconsumeerd vanwege de cholesterol verlagende eigenschappen. Minder bekend is dat olijfboombladeren heel erg goed voor de gezondheid zijn.  Olijfboombladeren hebben namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen. De olijfboom: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien. De bijbel beschreef hem als de 'boom van het leven'. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheidsherstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Olijfblad: Duizenden jaren geleden al genoot de olijfboom traditioneel hoog aanzien De Bijbel beschreef hem als de ‘boom van het leven’. En tegenwoordig wordt de olijfboom herontdekt als een gezondheid herstellende, antivirale en antibacteriële zegening voor de mens. Later werd het actieve bestand- deel in olijfbladeren geïsoleerd. Het was een fenol-verbinding, oleuropeïne.

Zakelijk Manuia:

Zakelijk Manuia: Hoeveel mensen kent u die : op zoek zijn naar een 2e inkomen op zoek zijn naar een uitdaging hun toekomst zelf willen bepalen   Geen investering  Geen voorraad  Eenvoudig en simpel concept   Mond-op-mond reclame : Team Manuia   maakt feitelijk gebruik van mond-op-mond reclame. Als u naar een film bent geweest die u geweldig vond, dan praat u er over. Als u geweldig gegeten heeft in een nieuw restaurant, dan praat u er over. U doet aanbevelingen aan anderen, maar helaas =  u krijgt daarvoor geen bonus. Hetzelfde doet u bij team Manuia.   U leert de producten kennen wordt enthousiast.Bijvoorbeeld u heeft veel last van migraine. U gebruikt de bioactieve juice en uw migraine verdwijnt.  U bent natuurlijk razend enthousiast praat er met anderen over. Zij gaan de producten ook proberen via U. U ontvangt een bonus voor uw mond-op-mond reclame. Geen verkopen maar sorteren : Als u een goede crime-film gezien heeft en praat er over, vonden sommigen dat maar niets. Anderen zijn w

De paddenstoel, een gezonde schimmel

Champignons, cantharellen en andere zwammen : In de herfst schieten buiten de paddenstoelen uit de grond. Veel soorten die je in het bos ziet staan, zijn helaas niet lekker, taai of zelfs giftig. In de winkel zijn hun eetbare soortgenoten gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Er zitten veel voedingsstoffen en maar weinig calorieën in, dus de champignon en zijn familieleden zijn een gezond ingrediënt.  Paddenstoelen vind je op de groenteafdeling, maar eigenlijk zijn het geen groenten. Het zijn de vruchtlichamen van schimmels of zwammen. Vroeger werden ze geassocieerd met hekserij. Daar ontlenen ze ook hun naam aan: heksen en tovenaars hadden padden als huisdier en die zouden op een paddenstoel zitten. Ook benamingen als duivelsei, heksenkring en elfenbankje herinneren nog aan dit bijgeloof. De hoedjes en stelen die boven de aarde uitsteken zijn maar een klein gedeelte van de gehele schimmel. De schimmels bevinden zich namelijk grotendeels onder de grond, in de vorm van