Doorgaan naar hoofdcontent

zo blijf je fit op het werk


7 tips om fris achter je pc te zitten


Zit jij ook vaak te gapen achter je computer op het werk? En heb je in de ochtend al vaak last van een dip? Helpen die paar koppen koffie je ook niet fris en fit te blijven? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die wel helpen! 



Tip 1: Drink water

Koffie lijkt de ideale oppepper en veel mensen kunnen 's morgens dan ook niet zonder hun 'bakkie leut'. Om je lichaam van voldoende vocht te voorzien, is water drinken het beste. Niet alleen daalt je energieniveau bij een vochttekort, ook isdehydratatie van invloed op je humeur.

Tip 2: Beweeg

Zorg dat je voldoende beweging krijgt. Als je de hele dag achter je computer blijft zitten, kun je zeker een energiedip verwachten. Neem de trap, loop naar je collega in plaats van een mailtje te sturen en doe ook regelmatig stretchoefeningen.

Tip 3: Geen 'zware' lunch

Neem een lichte lunch. Na een zware maaltijd, heeft het lichaam energie nodig om je lunch te kunnen verteren. Neem een salade, fruit of een paar gezonde boterhammen en geen kroketten of tosti's.

Tip 4: Ga in je pauze naar buiten

Maak een lekkere wandeling na de lunch en ga even naar buiten. Niet alleen zal je opknappen van de frisse lucht, ook de beweging zal je goed doen. Uit onderzoek is gebleken dat een wandeling van tien minuten je energieniveau twee uur langer verhoogt doordat er extra zuurstof door je aderen, hersenen en spieren gepompt wordt. Ook zou een wandeling je kantoorsnoeplust verminderen. Engelse onderzoekersontdekten dat kantoorstoelplakkers bijna twee keer meer chocola eten als medewerkers die regelmatig hun werk onderbreken voor wat beweging.

Tip 5: Ga even iets anders doen

Zit je al een paar uur hetzelfde te doen? Maak even een praatje met een collega. Of heb je een klusje liggen waarvoor je even niet naar je computerscherm hoeft te staren? Ga dat even doen. Door de hele dag naar je scherm te staren, kun je last krijgen van je ogen. Helemaal als je een werkplek hebt in een gebouw met airco, de lucht zal hierdoor vaak droog zijn.

Tip 6: Neem een gezond tussendoortje

Een daling in je bloedsuikerspiegel is ook vaak de oorzaak van een energiedip. Een futloos gevoel is het gevolg. Door een tussendoortje te nemen kun je dat voorkomen. Neem geen chocoladereep of koek, een gezonder alternatief is een handjewalnoten of een stuk fruit.

Tip 7: Let op je ademhaling

Door diep in en uit te ademen verhoog je het zuurstofniveau in je lichaam, hierdoor krijg je meer energie. De beste ademhaling is de ademhaling via de buik en niet door de borst zoals de meeste mensen dat meestal doen. Heb je moeite metde buikademhaling? Leg je hand op je buik. Als je inademt, moet je buik uitzetten. Bij het uitademen valt hij weer in.

                                                                     
Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. GezondheidsNet. Op www.gezondheidsnet.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Laat voeding uw medicijn zijn

  Hippocrates van Kos   (Kos, ca. 460 v.Chr. – Larissa, 370 v.Chr.) was een Griekse arts. Zijn naam betekent paardentemmer. Hij wordt beschouwd als de grondlegger, de 'vader' van de Westerse geneeskunde omdat hij als eerste natuurlijke in plaats van bovennatuurlijke oorzaken voor ziekten zag. Hij was een van de eersten in de Westerse wereld die op basis van lichamelijke symptomen een diagnose kon stellen en daarbij een bepaalde therapie voorschreef. Dit principe werd echter al enkele millennia daarvoor toegepast in India en China.  Hij haalde dus de geneeskunde in de Westerse wereld uit de taboesfeer van tovenarij en godsdienst. Een van de grote verdiensten van Hippocrates is dat hij de medische wetenschap scheidde van de heersende natuurfilosofische benadering. Hij legde sterke nadruk op hygiëne, zowel voor arts als patiënt, op gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam. bron:  wikepedia artikel...

Ervaringen met astma / bronchitis

Ervaringen met astma/bronchitis; De laatste maand hebben velen onder ons ervaren wat griep is. Met daarnaast fikse verkoudheid of benauwdheid. Waarom hoest u slijm op? Bacteriën en virussen kunnen ervoor zorgen dat u een verkoudheid of griep krijgt. Soms komen deze ziekteverwekkers in uw bronchiën terecht en zorgen daar voor een ontsteking. Als dat gebeurt heeft u een acute bronchitis. Uw lichaam probeert dan proberen de bacteriën en virussen op te ruimen. Dat doet uw lichaam door slijm aan te maken. Met hoesten verwijdert u het slijm uit uw longen. Hoesten is vervelend maar wel goed. Met hoesten maakt uw lichaam uw longen schoon. FEITEN OVER ACUTE BRONCHITIS Elk jaar krijgen 235.000 mensen acute bronchitis. Acute bronchitis wordt veroorzaakt door een virus of bacterie Andere vormen van bronchitis Er zijn drie vormen van acute bronchitis. Die verschillende vormen zijn vooral de plaats waar de ontsteking zit. ü Acute bronchitis i...

5 vragen over... sporten met diabetes

Houd je bloedglucosewaarden in de gaten Dat je met diabetes niet mag sporten is een fabel. Het is juist heel gezond.  Als diabeet is het wel belangrijk om je bloedsuiker te controleren. Waar moet je nog meer op letten?  1. Mag je altijd sporten als je diabetes hebt? "Sporten is voor iedereen met diabetes goed voor de gezondheid. Tenzij je last hebt van complicaties.  Dan is een aanpassing van je training nodig, zodat mogelijke complicaties als hart- en vaatziekten niet verergeren.  Doe dat in overleg met je behandeld arts. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het wel van belang om extra koolhydraten te eten of even te wachten met sporten,  zodat je hypo’s voorkomt." 2. Wat voor effect heeft bewegen op het lichaam? "Regelmatig sporten is goed voor je bloeddruk, gewicht en fitheid. Het verkleint de kans op het optreden van een aantal ziekten,  ook op de langere termijn. Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen met diabetes. Het risico op het ontwikkelen van...